A Föld legfőbb varázslója két év múlva mutatkozik be

2014. szeptember 20. - 18:36 | Kultúra

2016 július 6-án érkezik a mozikba a Marvel stúdió szuperhősfilmje, a Doctor Strange - írja a Screen Daily.

Ez azt jelenti, hogy 2016-ban az Amerika kapitány harmadik része mellett a Föld legfőbb varázslójának bemutatkozásával bővül a filmes Marvel-univerzum. Doctor Strange eredeti szakmája idegsebész, egy balesetben azonban megsérült a keze, és emiatt nem tud többé operálni. Képtelen belenyugodni a helyzetébe, elkeseredetten keresi a gyógymódot, míg végül a Himalájában rá nem talál egy titokzatos remetére, aki megtanítja a fekete mágia fortélyaira.

Joaquin Phoenix tűnik a legesélyesebbnek a főszerepre, de hivatalos bejelentésre még nem került sor. Állítólag amiatt ódzkodik, hogy a Marvel szereti több filmre is lekötni a színészeket, és ez a későbbiekben korlátozhatja Phoenixet más szerepek elvállalásában. Ha sikerül őt befűzni, a Marvel korunk egyik legtehetségesebb színészét szerzi meg a képregényfilmjeihez, aki biztos, hogy képes lesz mélységet adni egy köpönyeges varázslónak.

Egyúttal folytatódik az a trend, hogy a Marvel minden évben két képregényfilmet küld harcba: egy folytatást, illetve egy új szuperhőst vagy szuperhősbrigádot bemutató filmet. Idén Amerika kapitány tért vissza, és mellette megismertük A galaxis őrzői-t. Jövőre a Bosszúállókmásodik része jön, illetve színre lép Ant-Man.

origo.hu

Címkék: Marvel, film premier