A kulisszák mögött, avagy így zajlanak a próbák az Ifjú Szivekben!

2014. szeptember 30. - 10:04 | Kultúra

A tánckar hétvégi előadásai után dübörögnek tovább a Kakukktojás próbái – lássuk, miként zajlanak!

A kulisszák mögött, avagy így zajlanak a próbák az Ifjú Szivekben!

Az Ifjú Szívek Táncszínház legutóbbi előadása, a Hontalanítás elsöprő sikert aratott nemcsak idehaza, hanem külföldön is – a bemutatók valamennyi alkalommal teltházas népszerűségnek örvendtek.

A táncszínház legújabb előadása, a Felvidéki Kakukktojás (a nagy lufipukkasztás) már a premier előtt felborzolta a kedélyeket, ugyanis a csoport művészeti vezetője, Hégli Dusan nem mindennapi reklámötlettel állt elő: ismeretlen cédulákkal lepték el a magyarlakta településeket.

Pár hete kiderült, az Ifjú Szivek legújabb produkciójáról van szó, amire a napokban is lázasan zajlik a felkészülés. A hétvégén Komáromban és Nemeskosúton mutatták be a darabot elsőként, a próbák pedig a napokban is dübörögnek tovább.

A Paraméter is ellátogatott a táncszínház egyik próbájára, amely fergeteges hangulatban zajlott: a maximális odafigyelés mellett családias hangulat és jókedv jellemezte a felkészülést.

A táncosok elmondása szerint alig három hónapja zajlik a felkészülés a Felvidéki Kakukktojás című előadásra, a hétvégén pedig már színpadra is vitték. Mindezt nem kevés munka előzte meg, hiszen Hégli Dusan, a tánckar koreográfusa ezúttal is egy különleges darabbal állt elő. Dusan munkáját a csoport tánckarvezetője, Gálik Gábor könnyíti meg, aki segít a táncosoknak elsajátítani az egyes koreográfiai elemeket.

Lássuk tehát, miként zajlanak a felkészülések az Ifjú Szivek Táncszínházban!


-para-