Mélyponton a U2

2014. október 22. - 08:11 | Kultúra

Hatodik helyen kezdett a brit lemezeladási listán a U2 új albuma, ezzel megdőlt az a harminc éve tartó sorozat, amely során mindig ott voltak az első két hely valamelyikén. Hatodik helyen kezdett a brit lemezeladási listán a U2 új albuma, ezzel megdőlt az a harminc éve tartó sorozat, amely során mindig ott voltak az első két hely valamelyikén.

Mélyponton a U2

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója "minden idők legnagyobb albummegjelenésének" nevezte a U2 tizenharmadik, Songs of Innocence című sorlemezének kiadását, amelyet egyedülálló módon, félmilliárd iTunes-felhasználónak ingyenesen "ajándékozott" oda a cég - a gesztust sokan inkább úgy értelmezték, hogy rájuk erőltették az öregedő világbéke-rockzenekar új anyagát.

Ez meglátszott az album fizikai megjelenésének eredményességén is, mivel a brit lemezeladási listán csak a 6. helyen kezdett. Ez önmagában nem lenne rossz eredmény, ha nem tudnánk, hogy az ír szupersztárok az 1983-as War óta minden albumukkal meghódították a lista első helyét, kivéve az 1991-ben megjelent Achtung Baby-t, ami a Dangerous című Michael Jackson-lemez mögött csak a második lett.

Még ennél is aggasztóbb lehet Bonóék számára, hogy saját hazájukban sem tudtak az élre kerülni, az ír albumlistán ugyanis Hozier saját nevével ellátott című debüt-lemeze mögött csak a második helyet szerezték meg az első héten. Ilyen legutóbb 1987-ben, a Joshua Tree megjelenésekor fordult elő.

(MTI)

Címkék: U2