Bemutatták a Dióspatonyi futballkönyvet

2014. október 26. - 18:36 | Kultúra

A Dióspatonyi futballkönyv. A nyolcvanéves DSC jubileumi albuma (1933–2013) címmel megjelent 200 oldalas kötetet J. Mészáros Károly sportújságíró ismertette és beszélgetett a szerzőkkel – Ágh Istvánnnal, Brányik Sándorral és Lelkes Vincével – a helyi kultúrházban.

Bemutatták a Dióspatonyi futballkönyvet

A könyv több évtizedes gyűjtőmunka eredménye, a számbavett időszak történelmi vázlatát kínálja, számos interjút, illetve portrériportot tartalmaz, továbbá a dióspatonyi labdarúgás fejlődésének terjedelmes kronológiáját nyújtja.

Megszólalnak benne a DSC egykori kiválóságai, akik egészen a (cseh)szlovák, illetve a magyarországi élvonalig eljutottak, de anyaegyesületükkel máig szívélyes kapcsolatokat ápolnak: Angyal Imre, Brányik Sándor, Kalmár László, Miklós Imre, Gőgh Árpád, Cséfai Tibor, Németh Krisztián, ifj. Belkovics László, Lelkes Mátyás és mások. Közülük a legtöbben jelen voltak a könyvbemutatón.

És olvasható az albumban egy-egy írás Ján Ďuricáról, Stanislav Lieskovskýról, Rostislav Prokopról, Borbély Balázsról, Straka Gáborról, Pavol Ďuricáról – ők a DSC működésének abban korszakában viselték a dióspatonyiak mezét, amikor a sárga-pirosak a DAC fakójaként szerepeltek a nyuga-szlovákiai kerületi bajnokságban.

A bőséges képanyaggal gazdagított kötet a Cecília Kiadó gondozásában jelent meg.

(as)