Conchita Wurst az ENSZ-főtitkárnak is énekel

2014. október 31. - 12:26 | Kultúra

A bécsi ENSZ-központban, Ban Ki Mun főtitkár előtt is fellép Conchita Wurst transzvesztita osztrák előadó, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál győztese, aki október elején az Európai Parlament brüsszeli székházánál adott szabadtéri koncertet.

Conchita Wurst az ENSZ-főtitkárnak is énekel

A 25 éves énekes, polgári nevén Tom Neuwirth, hétfőn a bécsi UNO-City rotundájában ad rövid koncertet az ott dolgozó személyzetnek, diplomatáknak és meghívott vendégeknek, majd Ban Ki Mun főtitkárral közösen beszédet mond a kölcsönös tisztelet és tolerancia fontosságáról.

Utazásai alkalmával Ban Ki Mun gyakran találkozik helyi kulturális ikonokkal. Az osztrák előadóval való találkozás jó alkalom a főtitkár számára, hogy megerősítse, támogatja, hogy az lmbt (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) emberek ugyanolyan emberi jogokat és védelmet élvezzenek, mint mindenki más. Ebben a tekintetben Conchita Wurst egy szimbólum, és úgy gondolom, jó, hogy ők ketten találkoznak - mondta csütörtökön New Yorkban a főtitkár szóvivője, Stephan Dujarric újságírói kérdésre válaszolva.

A szakállas dívaként is emlegetett, vállaltan homoszexuális előadó október 8-án Brüsszelben, az Európai Parlament székháza előtt, öt különböző frakcióhoz tartozó EP-képviselők meghívására adott rövid szabadtéri koncertet.

Wurst a Rise Like a Phoenix című számával győzött májusban Koppenhágában az 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A thelocal.at osztrák hírportál szerint az énekes a jövő héten jelenteti meg új dalát Heroes címmel.

MTI/para