Visszavonul Quentin Tarantino

2014. november 11. - 15:06 | Kultúra

Úgy tűnik, elérkezett az év azon időszaka, amikor Quentin Tarantino bejelenti visszavonulását - 2012 és 2013 után idén is azzal riogatja rajongóit, hogy már csak egy-két filmet rendez, aztán felhagy a filmezéssel - írja a hvg.hu.

Visszavonul Quentin Tarantino

"Egy bizonyos ponton abba akarom hagyni. A rendezők nem lesznek jobbak, ahogy idősödnek. Általában a legrosszabb filmjeik a karrierjük utolsó négy darabja. Én pedig nagyon ügyelek erre, mert egy rossz film elront három jót" - ezt még 2012 novemberében nyilatkozta Quentin Tarantino a Hollywood Reporternek. Egy évvel később, 2013 decemberében már kicsit pontosabban fogalmazott: "Volt egy időszak, amikor azt gondoltam, hogy 10 filmet rendezek és annyi, de azóta meggondoltam magam".

Most ismét közeleg az év vége, múlt héten egy nyilvános beszélgetésen hangzott el a szájából a friss verzió: "Nem hiszem, hogy addig kellene színen maradnom, amíg nem könyörögnek az emberek, hogy lépjek le onnan. Tetszik a gondolat, hogy úgy vonulok vissza, hogy az emberek még többet akarnak. (...) Jó lenne egy 10 filmből álló karrierrel visszavonulni, ami azt jelenti, hogy ezután még két filmet csinálok. Nincs kőbe vésve, de ez a terv".

A rendező következő filmje (ami, ha a kettévágott Kill Billt egynek tekintjük, a nyolcadik lesz) a The Hateful Eight című western lesz, amelynek éppen a múlt héten derült ki a végleges főszereplő-listája.

hvg.hu

Címkék: Quentin Tarantino