Ott lesz a Golden Globe-díjátadón Conchita Wurst

2014. december 15. - 16:10 | Kultúra

Jelen lesz a januári Golden Globe-gálán Hollywoodban Conchita Wurst osztrák transzvesztita előadó, az idei Eurovíziós Dalfesztivál győztese. Az énekes még új, tavasszal megjelenő albumának felvételeit is elhalasztja a meghívás kedvéért.

Ott lesz a Golden Globe-díjátadón Conchita Wurst

A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége január 11-én adja át Golden Globe (Arany Glóbusz) díjait Los Angelesben. "Semmi nem tarthat vissza" - nyilatkozta a sztár a ceremónián való szerepléséről.

A provokatív fellépésű előadó meghívását a Golden Globe-zsűri osztrák tagja, Barbara Gasser kezdeményezte, aki kijelentette, biztos abban, hogy "Hollywood Conchita lábai előtt hever majd".

Wurstot - eredeti nevén Tom Neuwirthet - sokan a melegjogok nagykövetének tekintik. November elején az ENSZ főtitkára méltatta harcát a diszkrimináció és az intolerancia ellen, amikor a hosszú szakállt viselő, de nőnek sminkelve, női ruhában fellépő énekesnő két dalt adott elő a bécsi ENSZ-központban.

Wurst az AFP-nek adott interjújában azt mondta: nem tekinti magát politikai tényezőnek. "Csupán azt akarom, hogy mindenki kapja meg a tiszteletet. Ez nem politikai kérdés számomra, hanem egyike a legtermészetesebb dolgoknak a társadalmunkban, a mindenkinek kijáró tisztelet" - mondta.

Wurst arról is beszélt, hogy egy nap esetleg leveszi a magas sarkú cipőt, a testhezálló fellépőruhát. "Talán húsz év múlva, talán jövőre, nem tudom. Szeretem amit csinálok, szeretek Conchita lenni, szeretek felöltözni, sminkelni" - mondta. Hozzátette, hogy míg Conchitaként megkapja a hírnevet és a csillogást, magánemberként szeret megmaradni "Tomnak, a szégyenlős, unalmas fiúnak".

(MTI)

Címkék: Conchita Wurst