A Wall Street farkasa volt a torrentezők nagy kedvence

2014. december 29. - 16:32 | Kultúra

A kétes dicsőség is dicsőség: egy filmes szaklap nyilvánosságra hozta, mely filmeket töltötték le illegálisan a legtöbbször 2014-ben. A lista első helyezett alkotását több, mint 30 millió alkalommal torrentezték le egy év alatt - írja a hvg.hu.

A lista első helyére érdekes módon egy 2013-as film, Martin Scorsese rendezése, A Wall Street farkasa futott be, harmincmillió feletti letöltéssel. A második, a szintén 2013-as Disney-rajzfilm, a Jégvarázs, míg a harmadik a Robotzsaru lett. Utóbbinál nehéz eldönteni hogy pontosan hányan voltak kíváncsiak az eredeti 1987-es verzió 2014-es remake-jére, mindenesetre az adatokat összegyűjtő Excipio együtt számolta a két különböző, de azonos című Robotzsaru letöltéseit.

A toplista első húsz helyezettje között elsősorban a mozipénztárakban is jól teljesítő szuperhősfilmek (X-Men; Amerika Kapitány, Thor) látványos sci-fik (Gravitáció, Éhezők viadala, A holnap határa) és Oscar-díjas drámák (12 év rabszolgaság, Philips kapitány) szerepelnek. Ilyenkor mindig felmerül azért a kérdés, hogy mondjuk a Gravitáció grandiózus látványvilága mennyire érvényesült akár egy jó minőségű, kiszivárgott másolaton, de ez már nyilvánvalóan a felhasználók egyéni döntése.

A teljes lista, mely a 2014-es naptári év letöltéseit összegzi itt olvasható.

hvg.hu