Paulo Coelho és felesége nagy dologra készülnek

2015. január 12. - 18:58 | Kultúra

Paulo Coelho világhírű brazil író és felesége, Christina Oiticica festő hamarosan megnyitja alapítványát Genfben, ahol öt éve élnek. Virtuális múzeum alapítását is bejelentették - adta hírül az Época brazil hetilap.

Paulo Coelho és felesége nagy dologra készülnek

Az alapítványt egy genfi lakóépület 200 négyzetméteres földszintjén rendezték be, benne áll már az író copacabanai íróasztala, amelyen legtöbb példányban eladott regényét, az 1987-es Egy mágus naplóját alkotta. A tematikus kiállításoknak otthont adó alapítvány 2015 első felében nyílik, ám az író a róla szóló dokumentumok mindegyikét "elhelyezi" virtuális múzeumában, melyet Felhőnek (Nuvem) keresztelt.

A Felhőben mintegy 80 ezer dokumentumot - leveleket, az író kéziratait, kiadói szerződéseket az egész világról, Coelho dalainak vázlatait -, több ezer fotót, rajongói ajándékokat, könyvei megjelenését hirdető plakátokat lehet majd látni. A gyűjtemény a múlt héten érkezett meg Brazíliából - olvasható az Épocában.

"Mindent felteszek a Felhőbe, ebbe az online múzeumba, hogy minden olvasóm megtekinthesse a kiállítást. Túlságosan erős korlátozás lenne falak közé zárni a kollekciót, nem szeretném, ha mindenkinek Svájcba kellene jönnie, ha találkozni akarna velem. A Felhő demokratikussá teszi ezt a találkozót" - hangoztatta Az alkimista szerzője.

(MTI)

Címkék: paulo coelho