Újabb Disney-rajzfilmből lehet mozifilm

2015. március 31. - 19:13 | Kultúra

A Hollywood Reporter című lap információi szerint a Hua Mulan kínai női harcosról 1998-ban készült rajzfilm újjáélesztésén dolgozik a filmstúdió, ehhez Elizabeth Martintól és Lauren Hynektől vásárolt forgatókönyvet. 

Producerként Chris Bender és J.C. Spink neve merült fel, de további információk egyelőre nem ismertek a projektről.

A Mulan ősi kínai legendát elevenít fel: egy fiatal nő történetét meséli el, aki férfinak öltözik, hogy átvehesse apja helyét a kínai hadseregben. Mushu, a kis sárkány segítségével sikerre vezeti a hunok elleni harcot és legendává válik. A Tony Bancroft és Barry Cook rendezésében készült rajzfilm világszerte 304 millió dolláros bevételt hozott, és 2005-ben elkészült a folytatása is DVD-n.

A Mulan megfilmesítésének terve jól illeszkedik a Disney új feldolgozásainak listájába. A 2010-es Alice Csodaországban, a Hófehérke 2014-es feldolgozása, a Demóna és a legutóbb mozikba került Hamupipőke után jövőre A dzsungel könyve filmváltozata és az Alice Csodaországban folytatása, 2017 márciusára pedig A szépség és a szörnyeteg feldolgozása készül el. A Disney márciusban azt is bejelentette, hogy Tim Burton rendezésével készítik majd el a Dumbo filmváltozatát.

(MTI)

Címkék: Disney