Májusban veszi kezdetét a Rolling Stones-turné

2015. április 1. - 12:55 | Kultúra

Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood és Charlie Watts San Diegóban indítja el a turnét május 24-én, ezután egyebek mellett Minneapolisban, Atlantában, Detroitban és Buffalo városában fognak koncertezni. A körút július közepén a kanadai Québecben zárul.

Májusban veszi kezdetét a Rolling Stones-turné

"Izgatottak vagyunk, hogy ismét észak-amerikai stadionokban léphetünk fel ezen a nyáron! Nagyon várjuk, hogy visszatérhessünk a színpadra és a kedvenc dalaitokat játszhassuk" – nyilatkozta a 71 éves Mick Jagger, az együttes frontembere.

A turné egybeesik az 1971-es Sticky Fingers című album újrakevert változatának megjelenésével, a lemez május 26-tól lesz kapható.

A Rolling Stones legutóbb 2005 és 2007 között játszott Észak-Amerikában A Bigger Bang Tour keretében. A zenekar 2014-ben Európában, Ázsiában, Ausztráliában és Új-Zélandon is turnézott, azonban Mick Jagger barátnője, L'Wren Scott tragikus halála és az énekes torokgyulladása miatt több koncertet kellett lemondaniuk.

Az 1962-ben Londonban alapított The Rolling Stones az elmúlt évtizedekben a rock történetének egyik legfontosabb bandájává vált, az együttes több mint 20 stúdióalbumot tudhat a háta mögött.

(MTI)

Címkék: The Rolling Stones