Nagypénteken többen megkorbácsoltatták és keresztre feszíttették magukat

2015. április 3. - 13:32 | Kultúra

A hagyományokat követve nagypénteken ismét többen megkorbácsoltatták és keresztre feszíttették magukat a Fülöp-szigeteken, ahol a legtöbb katolikus él Ázsiában.

A rítust - amelynek most is több tízezer nézője volt - ezúttal a fővároshoz közeli San Fernando városában, az évszakhoz képest rendkívüli melegben rendezték meg. Több tucatnyian vettek részt abban, hogy mezítláb, magukat korbácsolva elgyalogolnak egy dombig, ott pedig tucatnyi férfi szögeztette vagy kötöztette magát egy-egy kereszthez.

Az ország 100 millió lakosának 80 százaléka katolikus. Az egyház ellenzi ezeket a rituálékat, és hangsúlyozza, hogy az erős hitnek van más kifejezési módja is. "Hívőként minél több jócselekedet megtételére kell összpontosítanunk" - jelentette ki Florentino Lavarias, San Fernando érseke.

Edwin Santiago, a város polgármestere viszont nem rejtette véka alá, hogy az idegenforgalmi bevétel miatt örül az eseménynek. Tavaly 60 ezren voltak kíváncsiak a szertartásokra egy másik városban, San Pedro Cutudban, a San Fernandó-i városvezető most még több látogatóra számít.


MTI/para