Megható interjúban mesélt betegségéről Michael J. Fox

2015. április 17. - 14:56 | Kultúra

A színész egy tévéshowban vendégeskedett, amelyben felidézte, hogy miként is élte meg azt, amikor Parkinson-kórral diagnosztizálták - számolt be róla a Hír24.

Megható interjúban mesélt betegségéről Michael J. Fox

Michael J. Fox a minap David Letterman vendége volt, immáron 41. alkalommal, de feltehetően utoljára, ugyanis Letterman májusban visszavonul a showman-eskedéstől. Miután a négyszeres Golden Globe-nyertes Fox mostanában A férjem védelmében című sorozaton kívül semmi másban nem játszik, így ő nem egy produkciót promótálandó, hanem egyszerűen csak egy utolsó beszélgetés erejéig fogadta el a 68 éves Letterman meghívását. Társalgásuk során szóba került a színész betegsége, amelynek kapcsán Fox elmesélte azt a pillanatot, amikor 1991-ben megtudta, hogy Parkinson-kórja van.

„Megrémültem. 29 éves voltam akkor és ez volt az utolsó dolog, amire számítottam. Eredetileg azt hittem, hogy történt valami a vállammal, esetleg megerőltettem az egyik forgatáson, mert elkezdett fájni, úgyhogy orvoshoz mentem vele. Erre a kivizsgálást követően a doktor azt mondja nekem, Parkinson-kórom van, de a jó hír az, hogy még vagy 10 évig tudok majd dolgozni.” - mesélte Michael J. Fox, majd büszkén megjegyezte, hogy végül aztán 20 évnél is tovább nyújtotta a dolgot.

Az 54 éves Michael J. Fox betegségének dacára az elmúlt évtizedek során számos mozifilmben és tévésorozatban játszott, illetve két éve még saját showműsora is készült,The Michael J. Fox Show címmel. A Vissza a jövőbe-trilógiával világhírűvé vált színész legnagyobb sikere az 1996-2002 között futott Kerge város című vígjátékszéria volt, amelyért ő maga három Golden Globe-ot is bezsebelt. A David Letterman-nel folytatott beszélgetés videója alább tekinthető meg:


Hír24