A Bosszúállók új kalandja fényesen debütált a nemzetközi piacon

2015. április 27. - 10:46 | Kultúra

A Bosszúállók: Ultron kora című szuperhősfilm forgalmazása a nemzetközi piacon kezdődött meg a hétvégén; a sztárszereposztással forgatott produkció bevétele meghaladta a 201 millió dollárt.

A Bosszúállók új kalandja fényesen debütált a nemzetközi piacon

A Marvel stúdióban készült új Bosszúállók-epizód 44 piacon - köztük Hongkongban, Ausztráliában és több európai országban - már bemutatkozott, de csak csütörtöktől látható az amerikai és kanadai mozikban. Az ugyancsak Joss Whedon rendezésében és forgatókönyvéből született első Bosszúállók-film 2012-ben világszerte 1,5 milliárd dollárt keresett a mozikasszáknál.

A negyedik hete futó Halálos iramban 7 című akciófilm globális jegybevétele közben már elérte az 1,3 milliárd dollárt, ezzel bekerült a milliárdosok klubjába. A nemzetközi forgalmazásból származó bevételek tekintetében csak két film, James Cameron Avatar és Titanic című produkciója előzi meg a népszerű autós sorozat új részét.

A két kiugró kasszasiker felvezetésével a héten hivatalosan is elkezdődik a nyári moziszezon.

A Bosszúállók: Ultron kora című filmet április 30-án mutatják be Szlovákiában, május 7-től játsszák a magyarországi mozik.

MTI/para