A Szivek-Tükrös tábor az első a nyári népművészeti táborok között

2015. május 6. - 18:58 | Kultúra

Az Ifjú Szivek Táncszínház szakmai támogatásával az idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományossá vált Szivek-Tükrös Tábor, amely június 16-i kezdettel az első a nyári programtervben.

A Szivek-Tükrös tábor az első a nyári népművészeti táborok között

A tábor több szempontból egyedülálló, hiszen nincs még egy olyan tábor a Kárpát-medencében, ahol a táborozók egy hivatásos táncszínház vagy táncegyüttes művészeivel közösen és tőlük tanulhatnak. Az Ifjú Szivek Táncszínház táncosain kívül Hégli Dusan, a táncszínház művészeti vezetője és koreográfusa is végig jelen lesz Dunaszigeten.

“Idén az erdélyi Vízmellék területéről, haranglábi és balázstelki táncokat tanulhatnak az érdeklődők Busai Zsuzsannától és Busai Norberttől. Este pedig, a táncházak keretén belül, szilicei és borzovai táncokat tanítunk majd a táncosokkal.” - emelte ki a művészeti vezető.

A Tükrös zenekar szerepvállalása szintén unikumnak számít. A nagy múltú magyarországi zenekar részt vesz a tanításokon és az esti táncházak zenei kíséretébe is bekapcsolódik. A táncoktatás, a táncházak és a kíserő esti programok a jó szórakozás zálogai minden érdeklődő számára. A névadók koncertjein kívül a Kajárpéci Vízirevű fellépésére is sor kerül.

A Szivek-Tükrös Tábort idén is egy mesés helyszínen rendezik meg. Dunasziget ugyanis kiváló környezetet nyújt nem csak a táncoktatásra, de a túrázásra, csónakázásra és pihenésre is. A júniusi táborra még mindig lehet jelentkezni, a jelentkezési határidő 2015. május 11. Mindenkit szeretettel várnak!

(Forrás: Ifjú Szivek Táncszínház)

Címkék: Ifjú Szivek