Beatles-musicalt visznek színre az együttes Abbey Roadon készült stúdiófelvételeiről

2015. június 18. - 11:57 | Kultúra

Musicalként állítják színpadra a Beatles együttes lemezfelvételeinek történetét, a híres Abbey Road Stúdió díszletei között játszódó előadást 2016 tavaszán láthatja a londoni közönség.

A Beatles 1962 és 1969 között rögzítette legismertebb lemezeit - köztük a Revolver, a Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band és a White Album című korongokat - a londoni Abbey Road Stúdióban. Ezeknek a felvételeknek a történetét formálják előadássá The Sessions at Abbey Road címmel. A The Daily Telegraph brit napilap értesülése szerint a produkciót 2016 április 1-jén mutatják be a Royal Albert Hallban.

Az Abbey Road kettes számú stúdiójának díszletei között játszódó előadásban 39 zenész és nyolc énekes szerepel. A műsor executive producere, Stig Edgren szerint az előadás "becsületesen, tisztelettudóan és pontosan" idézi fel a zenetörténetnek ezt a részét. A musical hangsúlya nem az együttes megjelenésén lesz, hanem a zenéjükön. Nem is törekednek arra, hogy hasonmásokat állítsanak a színpadra.

Az előadást egyébként Geoff Emerick, a Beatles hangmérnökének 2006-os memoárja, a Here, There and Everywhere: My Life Recording the Music of the Beatles című könyv ihlette. Emerick tanácsadóként részt is vesz a színpadra állításban.

A zenés darab rendezője, Kim Gavin arról beszélt, hogy az előadás "technikai ballett" lesz, a "szereplők és zenészek mozgásának folyamatos áradása", amellyel megpróbálják visszahozni az egykori látványt és a felvételek hangulatát.

(MTI)

Címkék: The Beatles