Mario Testino fotózza vasárnap Charlotte hercegnő keresztelőjét

2015. július 1. - 11:10 | Kultúra

Mario Testino, a néhai Diana hercegnő kedvenc fotósa fényképezheti vasárnap a kis Charlotte hercegnő keresztelőjét - értesült a The Daily Telegraph.

Mario Testino fotózza vasárnap Charlotte hercegnő keresztelőjét

A világhírű perui fotóst Vilmos herceg és Katalin hercegnő, Charlotte szülei kérték fel hivatalosan a keresztelő családi képeinek elkészítésére. Testino a királyi család tagjain kívül a sandringhami Mária Magdaléna-templomban rendezendő keresztelőre meghívott többi vendéget is fotózza majd.

Testino fényképezte 2011-ben Charlotte szüleinek eljegyzését is.

Cambridge hercegének és hercegnőjének második gyermeke május 2-án született, és a Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta. A gyermek hivatalos megszólítása Ő Királyi Fensége, Charlotte, Cambridge hercegnője.

A Kensington-palota szóvivője szerint a herceg és a hercegnő "el van ragadtatva" attól, hogy Testino segít megörökíteni számukra a királyi család ezen fontos pillanatait, az elkészült képeket pedig örömmel osztják majd meg a közönséggel.

A fotós közleményében úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetésnek tekinti a megbízást, amelynek révén "dokumentálhatja az eseményt a család számára, amely az ország lelke, azé az országé, amely olyan sokat adott" neki.

A brit királyi család tagjai közül Testino korábban a walesi herceget, Cornwall hercegnőjét és Harry herceget is fényképezte.

A vasárnapi keresztelőre több ezres közönséget várnak Norfolkba, mivel a szülők a keresztelő után a templom előtt nyilvánosan fogadják a jókívánságokat.

Charlotte bátyja, György herceg két évvel ezelőtti keresztelőjén Jason Bell volt a hivatalos fényképész.

(MTI)