Kapolcs és Verona az Ifjú Szivek nyári programján

2015. július 8. - 16:55 | Kultúra

Három ország művészeti fesztiválján lép színpadra a nyár folyamán az Ifjú Szivek Táncszínház. Szlovákia mellett, Magyarország és Olaszország van a táncszínház műsornaptárában. A kapolcsi Művészetek Völgyébe tíz év után tér vissza a Felföldi levelekkel.

Kapolcs és Verona az Ifjú Szivek nyári programján

Június végén a Hornonitrianské folklórne slávnosti fesztiválon kezdték nyári fellépéssorozatukat, ahol az esemény fő vendégeként szerepeltek. “A Kakukktojás című koregráfiát adták elő és óriási sikert arattak, a közönség állva és ujjongva tapsolta vissza több ízben is a táncosokat. Az előadás méltó befejezése volt a 30. jubileumát ünneplő rendezvénynek “ - írta a fesztivál összefoglalójában Martina Ďurčeková a privigyei regionális kultúrközpont menedzsere.

Magyarország egyik legjelentősebb művészeti fesztiválján, a kapolcsi Művészetek Völgyén tíz év után újra szerepel az Ifjú Szivek. Az idei részvétel több szempontból is különleges, hiszen itt mutatják be először Hégli Dusan Felföldi levelek koreográfiájának új feldolgozását illetve a Kakukktojást is láthatja a Művészetek Völgyének közönsége július 28-án a Muharay udvarban.

Augusztusban sincs szünet a táncszínháznál. Az Olaszországban közkedvelt nyári folklórfesztiválok közül Veronába fogadta el a felkérést a társulat. Ez lesz a Felföldi levelek másodbemutatója. Ezt követően egyenesen Székesfehérvárra utaznak, ahol augusztus 20-án a Királyi Napokon lépnek színpadra.

ISz

Címkék: Ifjú Szivek