Taroltak Minyonok az amerikai mozikban

2015. július 12. - 20:02 | Kultúra

Tarolt a Minyonok (Minions) című rajzfilm az amerikai mozikban, az animációk minden idők második legnagyobb nyitó hétvégi jegyárbevételét jelentő 115,2 millió dollárt hozott.

Taroltak Minyonok az amerikai mozikban

A Gru (Despicable Me) című sorozat kicsi, zsémbelő, pajkos, élénksárga szereplőiről készült film bevétele alig maradt el a Harmadik Shrek 2007-es, 121,6 millió dolláros nyitó hétvégi rekordjától.

Christopher Meledandrit, a Minyonok producerét az teszi igen értékessé a filmstúdiók szemében, hogy alacsonyan tartja a költségeket. A Minyonok 74 millió dollárba került, míg a Pixar és a DreamWorks legtöbbször 100 millió dollárnál is többet költ egy-egy animációjának gyártására.

"Bármi, ami százmillió dolláros jegyárbevétel fölött nyit, az biztosan több generációt meghódított. A minyonok a Gru-sorozat sztárjai, szeretik őket a gyerekek, a tizenévesek, a felnőttek" - vélte Jeff Bock, az Exhibitor Relations elemzője.

A Minyonokat jegyző Universalnak volt mit ünnepelnie az elmúlt hónapokban, a Tökéletes hang 2 (Pitch Perfect 2) és A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey) kasszasikerek gyártója két filmjével - a Halálos iramban 7-tel (Fast and Furious 7) és a Jurassic Worlddel - is átlépte már a világ jegypénztárainál az egymilliárd dolláros árbevételt.

A 4301 amerikai moziban műsorra tűzött Minyonok olyan elsöprő sikerrel nyitott, hogy a két másik debütáló film, az Önkívület (Self/less) és az Akasztófa (The Gallows) azt kockáztatta, hogy szinte észrevétlen marad. Az utóbbi járt jobban, 2720 amerikai moziban 10 millió dollárért keltek el rá a jegyek.

A Minyonok és a korábbi hetek még játszott kasszasikerei, a Jurassic World és az Agymanók (Inside Out) miatt hatalmasra rúgtak a jegyárbevételek: majdnem 40 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel ezelőtt, amikor a Majmok bolygója: Forradalom (Dawn of the Planet of the Apes) című film nyerte debütáló hétvégéjét.

MTI/para