Tom Cruise kész megismételni szerepét a Top Gun folytatásában

2015. július 26. - 18:34 | Kultúra

Kész megismételni vadászpilóta szerepét a Top Gun készülő folytatásában Tom Cruise. A filmsztár erről új akciófilmje londoni premierjén beszélt a hétvégén.

Tom Cruise kész megismételni szerepét a Top Gun folytatásában

Cruise, aki a Mission: Impossible - Titkos nemzet című filmjét kísérte el a brit fővárosba - az akciómozit augusztus 6-tól láthatja a magyar közönség - a Reuters hírügynökségnek beszélt terveiről.

Júniusban a Skydance médiavállalat vezetője, David Ellison producer fedte fel, hogy már dolgoznak a nagy sikerű Top Gun folytatásának forgatókönyvén.

"Szórakoztató lenne. Szeretném újra fölvenni azt a dzsekit" - jelentette ki Cruise. A sztár hozzátette ugyanakkor, hogy szerinte az egészet élesben kellene leforgatni, ahogy az eredeti filmet, nem akar számítógéppel a filmvászonra varázsolt gépben ülni.

Az 53 éves színész sportot űz abból, hogy maga forgatja a akciófilmjei legveszélyesebb jelenetit. A Mission: Impossible ötödik, aktuális epizódjában ezúttal például egy felszálló repülőgép oldalába kapaszkodik.

Az 1986-ban bemutatott Top Gun című filmet Tony Scott rendezte. Főhőse, az ambiciózus ifjú Pete "Maverick" Mitchell (Cruise) szeretne a legjobb pilóta lenni, és részt vesz az öthetes Top Gun-kiképzésen. Mikor egy gyakorlaton a barátja meghal, úgy érzi, nem képes többé felszállni.

A sikeres produkció folytatásáról az utóbbi években többször is felröppentek hírek. Az imdb.com mozis adatbázis szerint a Top Gun 2 című filmet Ellisonon kívül Jerry Bruckheimer jegyzi producerként, a forgatókönyvet pedig Peter Craig, Justin Marks, Ashley Miller és Zack Stentz írja.

MTI/para

Címkék: Top Gun, Tom Cruise