Fico drogja, a sajtó

Juhász László | 2007. május 10. - 16:04 | Vélemény
Alaposan megizzasztotta Katarína Tóthová képviselő asszony a kormányfőt. Az azonnali kérdések órájában ma azt követelte, hogy Fico adjon választ a sokakat kínzó kérdésre: vajon elengedhetik-e a szülők diszkóba a gyerekeiket, ha ott kábítószerveszélynek vannak kitéve.
Fogas kérdés, mit mondjak, tényleg minimum miniszterelnöknek kell lennie annak, aki erre kompetens választ akar adni.

Fico persze köszönte szépen a lehetőséget, hogy ismét a sajtó botrányszaglató orra alá dörgölhette: az újságírók nem tájékoztatják a közvéleményt arról, hogyan küzd a kormány a drogok ellen. Bezzeg arról írnak, ha egy tévés kvázisztár valamilyen botrányba keveredik – dohogott. Fico szerint minél nagyobb prostituált vagy csaló valaki, a szlovák sajtó számára annál nagyobb sztár. És ebben talán igaza is van. Hiszen róla annyit írnak a lapok, hogy valóban nagy sztárnak tűnik.

Én már szinte sajnálom is ezt a szerencsétlen Ficót, hiszen holnap alighanem a legtöbb lap ismét kipellengérezi egy mai kijelentése miatt. A miniszterelnök azt találta mondani ugyanis, hogy a kormánynak van „egy ördögi terve” az ország gazdaságának jövőjére vonatkozóan. Most persze szándékosan ferdítek, kiragadok a szövegkörnyezetből, csúsztatok és dezinformálok, még össze is esküdtem saját magammal, csak hogy idiótaként tüntessem fel Robert Ficót, akinek fogalma sincs, mit jelent az ördögi terv szókapcsolat. Ezzel nincs is gond. Én sem tudom például, mi az, hogy vegetatív idegrendszer vagy hogy cserearányromlás, csak én nem is emlegetem ezeket a kifejezéseket.
Címkék: Robert Fico, sajtó