Józsi, az égő csipkebokor!

Barak László | 2007. június 4. - 16:03 | Vélemény
Tökéletesen érthető, hogy a Magyar Koalíció Pártja ifjú élcsapata (elnökség) furton-furt azon agyal, hogy miként hívja fel magára a sajtó figyelmét. E tekintetben viszont némi ellentmondást jelez, hogy egyes sajtókommentárok kapcsán általában hülyét szoktak kapni. (Olyannyira, hogy némelyekben ilyenkor, akár a kutyalánccal történő újságíró-megregulázás is felötlik lehetőségként…)
Ennek ellenére valami mintha lenne, ha nem is az igazi. Lám, kénytelen-kelletlen megtanulta már a politika szinte valmennyi nímadja, ha azt akarják, hogy felfigyeljen rájuk a sajtó, valamit csinálniuk kell. Korántsem biztos persze, hogy egy-egy kiizzadott „valami” tényleg jelent is valamit – már a hónaljszagon kívül.
Úgy tetszik, ezúttal Berényi Józsinak, (az égő csipkebokor-tulajdonosnak) osztották le az ászokat. Ugyanis pár órája ő kürtölhette világgá: Az MKP törvénymódosító javaslatban fogja kezdeményezni, hogy ezentúl magyar nyelven is hívható legyen a közismert 112-es vészhívószám…! Józsi pajtás, a kurva életbe is, eddig vajon, mi a lófaszér nem szólhatott be egy-egy elvert magyar feleség, ha a részeges ura lenyomta otthon a fejét a klozettkagylóba? Vagy, mondjuk, ugyanez a mátohos fószer vajh, mi okból nem hívhatta föl a 112-est, hogy a kocsmából kijövet elbolyongott egy patkkányfészkes kanálisban…? Talán amikor nyolc éven keresztül kormányoztatok, nem volt érkezésetek obszerválni, hogy csak és kizárólag szlovák nyelven ugathatunk itt segítségért? Bár, mintha rémlene olyasmi, hogy anno, amikor kollégáiddal egyetemben kormányzati BMW-kkel napszámban tűztetek párt- és plebejjusbanzájaitokra, akkor azzal ködösítettetek, hülyítettétek a böszme, tahó plebszet, hogy valamennyi segélykérő központban tolmácsok is szolgálnak. Akik akár szuahéli nyelven képesek rendelkezésre állni… Mármint, hogy ezért nem köll a külön magyar vonal, meg minden. Csaknem kirúgták Ficóék azóta a tolmácsaitokat? Vagy tényleg csak duma lett volna az egész politikátok?
No, majd most! A beharangozott törvénymódosító javaslat parlamenti vitájában most majd annak rendje-módja szerint, szépen megesz tízóraira, ebédre meg ki is szarhat majd benneteket a magyarfalásra mindig kapható, barom Slota. Ha más nem, ez aztán majd megint összekovácsolja, mi több, fölszaporítja választóbázisotokat… Amely egyelőre kihalással csökken…
Címkék: Berényi József, MKP