Az SZDSZ csak ne mossa a kezeit...

Barak László | 2007. július 27. - 16:29 | Vélemény

A magyarországi komunista titkosszolgátok rendszerváltás óta műsoron tartott politikai szappanoperája ma újabb, sunyi ködösítésre építő epizóddal gyarapodott. Ezúttal Magyar Bálint, az immár veteránnak minősülő Szadeszes rendszerváltó az ügyeletes, azaz ő alakítja Pilátus szerepét.

A nyalka aktor szemrebbenés nélkül azzal eteti a magyar közvéleményt, hogy kizárólag „három pártnak, az MDF-nek, az MSZP-nek és a Fidesznek van felelőssége abban, hogy az előző rendszerben keletkezett állambiztonsági iratok megismerhetőségének kérdését eddig nem sikerült teljes körűen rendezni.“

Hát ez azért, enyhén szólva is, egy meglehetősen tendenciózus csúsztatás, hiszen azt a látszatot kelti, mintha a Szabad Demokraták Szövetsége a rendszerváltás óta eltelt közel két évtizedben valahol Kukutyinban lett volna kénytelen funkcionálni. Közben pedig köztudottan a kezdetektől odahaza működött, működik méghozzá komoly parlamenti pártként. Olyannyira, hogy – ha csak „ügyeletes révészként is“ – immáron harmadszor navigálhatja a Mária országa hajóját. Mégpedig abban a politikai fertővel szennyezett öbölben, amelyben bizony még mindig ott vannak a kommunista titkoszolgálati ak/n/ták.

Mármost, igaz ugyan, hogy az SZDSZ ágendjában folyamatosan ott volt a „sürgősségi” megoldást szorgalmazó vonatkozó sóder. Érdemben azonban majdnem annyira sáros ebben az ügyben, mint a Magyar által ma megvádolt három politikai grupp. Ugyanis, amint fentebb említve volt, három választási ciklusban is zsarolóhelyzetben kormányzott. Leginkább Horn atya idején.

 

Nos, miért nem zsaroltátok meg őt, fijjug? Netán azért nem, mert ugyanúgy és ugyanazért sumákoltatok mint ő, meg mindenki az egész vonalon? Az esetleges takargatnivaló miatt? Avagy azért, hogy alkalom adtán be-betarthassatok riválisaitoknak ti is?

Legyen bárhogy, Magyarország mellett sajnos ez ügyben is elhúzott már valamennyi posztkommunista provincia, mint a valamikori Hungária-expressz. Lásd, Németországot, Csehországot, Szlovákiát, Lengyelországot, de még Romániát is. Miközben a magyarországi politikai és gazdasági közbeszédet folytató tudorok, nem különben a pályaszélről beugató pökhendi ún. sajtóguruk, a köztársaság legmagasabb rangú közjogi méltóságaival bezárólag, még manapság is azt igyekeznek szuggerálni a hol méla, máskor pedig ordas köznépbe, hogy a magyar hon itten milyen állatian jól áll, meg felsőbbrendű nemzet, középhatalom és a jó édesanyám tudja, hogy még miféle zagyva ködlik ott alant -- tinálatok…

Barak László

Címkék: Fidesz, MSZP, SZDSZ