Fiatalítás, a’la Fidelitas

juhasz | 2007. augusztus 1. - 21:35 | Vélemény

Az alábbiakban Koszorús Lászlóról lesz szó. Hogy kicsoda Koszorús László? Hogy nem ismerik? Ó, pedig őt aztán igazán érdemes megismerni. Aztán jól elfelejteni.

A mi kiváló, fiatal barátunk, a jó nevű Zsigmond Király Főiskola végzős diákja a Fidesz ifjúsági platformjának, a Fidelitasnak a választmányi elnöke és a maga 26 évével országgyűlési képviselő. És hogy milyen jól választottak az ifjú Orbán-követők, arra hadd hozzak föl egynehány példát.

Nemrég ez az ifjú titán egy túlméretezett ventillátorral felszerelkezve érkezett egyik sajtótájékoztatójára, hogy rávilágítson a légkondicionálatlan mentőautókban (amúgy meg persze az MSZP igája alatt) senyvedő szegény magyarok sorsára. Hogy finoman fogalmazzak, kurvára szánalmas volt a figura azzal a bazi nagy ventillátorral.

A mi Lacikánk amúgy humoránál van, a jó múltkoriban például ismét csak kedvenc vesszőparipáján, a fogyasztóvédelmen lovagolva eresztett meg egy – számára nyilván újnak vélt – viccet, mondván, hogy ha egy étteremben félig csiga-, félig malac vegyes pástétomot kínálnak, és az összetevők aránya: egy csiga, egy malac – akkor átvertek bennünket. Szép volt, Lacika, kis bravó. Csakhogy van egy kis különbség a között, ha az ember vicces, meg ha nevetséges.

Elnézést, nem bírok ellenállni, csak még egy példát hadd vessek közbe Koszorús barátunk ötletarzenáljából. A képviselő úr a minapában azt indítványozta, hogy az egészségtelen élelmiszereken legyen egy címke, melyen megjelölnék, hogy „a termék fogyasztása elhízáshoz vezet”. No, ezt inkább nem kommentálnám.

Talán nem is érne meg ez a figura ennyi leütést a billentyűzeten, ha ma elő nem rukkol – remélhetőleg tiszavirág életű – politikai pályafutásának legbődületesebb baromságával.

Az előzményről annyit, hogy a Fidesz petícióval fordul a Tőketerebesen felépítendő széntüzelésű hőerőmű miatt a Fico-kabinethez. Nem, ez még nem a vicc, ez még csak az előzmény. És ebből az alkalomból mondta Koszorús képviselő úr, hogy mivel „Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem állt ki a Szlovákiában, a magyarsága miatt megvert lányért”, teljesen nyilvánvaló, hogy a szlovákok úgy gondolják, Magyarországgal mindent meg lehet tenni. Eddig az idézet, tényleg ezt mondta, a saját szájával.

Azért csak tessenek visszaemlékezni: hallottak az utóbbi hetekben ennél agyamentebb faszságot?

Fiatalítás, mi? Az.

Agyilag le egészen az óvodáig.

 

 


Juhász László

Címkék: Fidelitasz, Fidesz