Turul a fontánán

Bödők Zsiga | 2007. augusztus 2. - 11:19 | Vélemény
Pócs Alfréd, a sámánok örvendetesen terbélyesedő táborában valószínűleg kis – vagy középkategóriás vállalkozónak számít. Ez abból is látszott, hogy legutóbb, amikor a Magyarok Világszövetsége és a Hun Fokos Szövetség őrá bízta a Makó közelében föllelt nagykiterjedésű gázmező Szent korona általi birtokbavételét, a szegényes, provinciális felszereltsége mellett, majdnem elbaszta a liturgiát.

Nem, kedves barátaim, nincs itt semmiféle tévedés. Liturgiát írtam, ami ugyebár egyházi szertartásrendet jelent, de lám a mi derék sámánunk és néhány tucat ott tébláboló követője milyen jól össze tudta vegyíteni a tüzet a vízzel, azaz a pogány kori kultuszokat, kultúrát és vallást kíméletlenül kiirtó Szent Istvánunk keresztény valóságával. 

Ez kell tehát a megbékéléshez, egy gázkút, a forrás, amire nem a szomjúhozó szarvasünők járnak hajnalonta, hanem csap kell rá, Mannesmann csövekből épült vezetékek és távoli városokban elosztók, amelyeken órák vannak, hogy mérjék a fogyasztást. (Vajh, ha annak idején is felbukkan egy ilyen csodakút Koppány somogyi birtokain, lehet, turulos vitézeink és Jézus követői is megbékéltek volna rögvest egymással, nem kellett volna ezer évet várnunk erre a kiegyezésre.)
Persze, a fogyasztásmérő óráknak rendes, szabályos irányban kell pörögniük. Nem akképpen, ahogy Pócs testvér - vélhetően tévedésből - a dobverés révületében fordítva elindula, ötletet adva esetleg néhány kései óravisszaforgató spekulánsnak. De még idejében rászóltak a táltosbojtárok, így helyreállt a rend és visszabillent az idő kereke is. 

Még elképzelni is rossz lenne, ha ilyen sámán-malőrnek köszönhetően a gáz még mélyebb kőzetrétegekbe kerülne, nem pedig a kívánatosnak tartott felfelé való irányba, amelyen most éppen a kanadai Falcon (sólyom) Oil cég ügyködik erősen. Különben mehettünk volna valamennyien Piripócsra . A Turulmadár meg, sajna, csak tehetetlenül szemlél. Legfennebb majd kisajátít, ráteszi a gázra a kezét meg a Szent Koronát, mert ugyan behemót nagy totemállat, de sajnos nem tud gázt a felszínre hozni. A sólyom az igen. Az meg ráadásul külföldi. Vándorsólyom, amiről kacagányos eleink a turult mintázták. Basszameg! Itt fogja nekünk színi a gázunkat, a vérünket. Az a kopott tollú Sólyom, ami meg a mi szertárunkban van, az meg csak vijjog, tojik, de a gázhoz nem ért. Ő az alkotmányos értékrendet tartja fontosnak őrizni. Bizony, nem az alkotmányt, hanem az értékrendet. 

Olvasom, hogy újabb, nagy kiterjedésű gázmezőket találtak Magyarországon a múlt héten. Na hála Istennek, Hadurunknak és Földanyánknak. 

Egyébként ez a Pócs, ortopédolással keresi kenyerét. Vagyis, többek között sérült embertársainak ficamjait igazítja helyre. Kár, hogy nem agysebész. Mert ahogy elnézem, lenne itt is ott is dolga bőven.

 

Bödők Zsigmond