A faszpirin

Bödők Zsiga | 2007. augusztus 12. - 08:57 | Vélemény

Néhány éve került a piacra az emberiség nagy találmánya, a nemi aktivitást előmozdító csodapirula, a VIAGRA, aminek legjobb magyar értelmi megfelelője a FASZPIRIN. Tudvalévő, a faszpirin egy stimulálásra alkalmas ajzószer, amely a lanyhuló gerjedelmet ideig-óráig a megfelelő hőfokra tudja hevíteni. Magyarán: fatökűeknek való tabletta, akik, ha mellékényszerülnek a kissé hagymaszagot árasztó asszonynak, újfent segítik bizonyítani a férfias lendületet, amelyet annakidején a kókadt májusi akácfák alatt produkált a tengelykeménységű delikvens. Ilyen potenciaserkentőket a szlovák és a felvidéki magyar politikusok díszes kompániájában is találunk bőségesen. Hajjaj! De mi csak a saját, honi magyar faszpirinünkről, közülük is a legfőbbről, a FŐ FASZPIRINRŐL ejtsünk most néhány szót.

Előjáték:

A kurvát előre kifizettük, szobát vettünk ki és a kotont (ondót a kondómba) is a farzsebbe csúsztattuk a faszpirin mellé. Hátha! Pénzt költöttünk rá, megvolt minden reménységünk egy kiadós dugásra, ám hiába minden. Sátorozó gatyánk helyett petyhüdten lóg a jégeralsó. Az a kurva, drága pénzen vett faszpirin sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a rihe meg kuncog a sarokban, mert látja, hogy most ingyen keres. Oda a mámoros éjszaka.

Az aktus:

Ne szaporítsuk a metafórákat. Csáky Pál interjújáról van itt szó, amelyben politikusi és emberi magatartásával a gerincesség és a civil kurázsi alapelveit megcsúfolva örök példát teremtett honi tájainkon. A mi fő faszpirinünk ugyanis interjút adott az Új Szó riporterének. Ez eddig derék dolog. Az már kevésbé, hogy semmit sem mondott. Kivívta a semmitmondás világbajnoki címét, olyan közönség előtt, akinek puszta politikusi létét köszönheti. Az még bosszantóbb, hogy a riporter bizonyult tökösebbnek (elnézését kérem, tisztelt Czajlik Katalin), mivelhogy ő minden tőle telhetőt elkövetett, hogy felingerelje, aktusra kényszerítse a mi vezérbikánkat. Nem sikerült. Olyan zsurnalisztikai paradoxon állt elő, hogyha a kérdezett válaszait kihagynók az interjúból, a megmaradt kérdésekből összeálló szöveg önmagában is elegendő lenne. Kordokumentumnak és a kór dokumentumának. Mert Csáky Pál megadott válaszai onnét nem hiányoznak. Pontosabban: Csáky Pál (onnét sem) nem hiányzik.

Kis pihegés:
Látnivaló immár, hogy olyat vállalt fel a mi Pálunk, amit igazán nem is mer felvállalni, és amit a legkevésbé sem tud képviselni. Egyenes beszéd helyett tekereg, mint a k
ígyó, konkrét válaszok helyett dokumentumokra, rég elfeledett programnyilatkozatokra, politikai kisszótárra és, horribile dictu! a saját könyvére hivatkozik. Mert ugye, azokat, a választók, akiknek három év múlva voksáért esedezik majdan, mind betéve tudják és fejben tartják. Bizony! Csáky Pál, te hülye vagy! Egyszerű, világos és közérthető beszéd helyett hinted a port és ködösítesz. Istenem, Te vagy a mi magyar képviseletünk vezére?! Hol és mikor vállaltad fel az életedben a Beneš-dekrétumok elvetését? Ne az ilyen-olyan beszédekre hivatkozz, hanem tényszerűen lefektetett dokumentumokra, amelyeket te fémjelzel. Hol, mikor és kik által készült egy átfogó, jogi analízis ez ügyben? Neked fogalmad sincs arról, amiről beszélsz. Ha megkérdem tőled, hogy mik a Husák-féle kivételek, hol találhatók, és mire vonatkoznak, akkor Te csak nézel, mint a moziban. Arról sincs tudomásod, hogy hány megnyert per van a Beneš- dekrétumokkal szemben, csak ugatsz, mint egy kutya. És olyan gittegyletekre hivatkozol, mint pl. a krivánszkyéké, akik 5-6 éve működnek, és kezdetben senki nem törődött velük. Tudot miért, Pali? Mert kormányalelnök voltál. Faszpirin. És ha akkor ezt az ügyet piszkálod, mehettél volna a búsba fingot reszelni. Nna! Nem sorolom tovább, mert annyit nem érdemelsz, hogy vitázzak veled, mert az itteni olvasó még azt hiszi, hogy komolyan veszlek.

Megint rábasztunk:

Meglátásom szerint elnöki tiszted olyan, mint Rejtő Jenő fogalmazásában az átmeneti kabát. Rövid és felesleges.

Még annyit: képviselői fizetésedet az én adómból is utalják. A parlament által megszavazott pártok támogatására költött összegekben is benne van az én adóm. Azon kívül a saját és családtagjaim szavazatai (5) is ezt a pártot támogatták. Ezenközben sűrűn hangoztatod, hogy szolgálni akarod választóid. Joggal tekinthetem tehát, hogy bizonyos tekintetben az én szolgám és alkalmazottam vagy. De ennek most már vége. Velünk most már ne számolj a magyarság ügyeinek intézéseinél. Ugyanis: fel is út, le is út. Ki vagy rúgva!