Feje tetejére állított protokoll

juhasz | 2007. augusztus 22. - 15:26 | Vélemény
Fordítva, fejjel lefelé húzták fel a német zászlót a magyar Parlamentben Angela Merkel kancellár tiszteletére.

Remélhetőleg ez a protokollbaki (de nevezhetnénk diplomáciai malőrnek, kínos faux pas-nak vagy magyarul egyszerűen idiotizmusnak is) véletlenül történt, nem pedig egy kis ország valamelyik kisembere akart borsot törni Berlin orra alá.

 

Három éve nem járt ugyanis német kancellár Magyarországon. Angela Merkel már két éve tölti be ezt a posztot, eddig azonban ő is elkerülte déli szomszédunkat, amelyiknek első számú kereskedelmi partnere éppen Németország.

 

A német lapokban meg is jelent a fotó: tessenek csak nézni, milyen banánköztársaságba ment a mi vasasszonyunk. Tudom én, problémásak ezek a csupacsík zászlók, nem könnyű megjegyezni azt, hogy fekete-piros-sárga, de ha valaki legalább meccseket néz a tévében, annak minimum szemet szúr, hogy valami nincs rendben.

 

Hát nem sokkal egyszerűbb a mi Robert Ficónk dolga? Ő nem holmi német kancellárokkal, hanem a líbiai diktátorral, Kadhafival haverkodik. Ha majd ő jön Szlovákiába, nem eshet meg ilyen protokolláris hiba. Líbia zászlaja ugyanis szép zöld, és főleg: egyszínű.