Lehet, hogy a magyar nép a legokosabb,

Barak László | 2008. február 1. - 10:30 | Vélemény

amint azt egy bangkoki újságíró megírta volt a minap. Csupán azzal az indoklással lehet némi gond, hogy ez a hosszú tél miatt van így. Szerinte ugyanis ezért, mármint a hosszú tél és persze a járulékos hideg miatt hemyzseg és kupálódik a magyar a közkönyvtárakban.

Saját bevallása szerint például egy Bajor Imre nevű színművész is rendszeresen jár a „könyvtárakba”. Ám kizárólag whiskyfogyasztás céljából… „Asszony, ha valami, a könyvtárban vagyok“ – szokta volt oda vetni nejének a Bajor – nehogymá´ baj legyen... No és a Józsi, a Béla, a Tóth Ottó, meg sokan mások... Hogy aztán mehessen is az össznépi be/olvasás – záróráig... Csoda, hogy Szent-Györgyi Albert és a további tizenhárom magyar tudóskollégája egészen a Nobel-díjig jutottak…?

Csak az nem egészen érthető, vajon az eszkimóknak, akiknél nagyságrenddel hosszabb és hidegebb a tél, mint magyarhonban, miért nincsen Nobel-díjasuk egy szál sem! Talán, mert kevesebb könyvtár jut náluk egy-egy iglura, azaz jégkunyhóra, mint Magyarországon? Nem beszélve az idült sarkköri whisky- és fütyülős barackpálinka-hiányról…

Meg aztán az is vitathatatlan, az eszkimóknak sokkal kevesebb szlovákkal volt szerencséjük keveredni, mint minekünk, magyaroknak… A thaiföldi tollnok szerint ugyanis ez, mármint a folyamatos vérkeveredés a további oka annak, hogy ilyen kurvára okosak vagyunk. És persze szépek! Amiről eléggé el nem ítélhetően megfeledkezett a Maticson (Népakarat) című bangkoki napilap lelkes cikkírója.