Čaplovič politikai vendettája

Barak László | 2008. március 22. - 20:33 | Vélemény

Nincs sok értelme innét a határon túlról okoskodni, igazságot tenni pedig egyenesen butaság lenne, abban a konfliktusban, amely a magyarországi Pilisszentkereszt polgármestere és az ottani Szlovák Önkormányzat vezetői között gerjedt.

Dušan Čaplovičnak, a szlovák kormányfő helyettesének azonnali reakciója viszont okkal ítélhető a szlovákiai magyarok szemszögéből cinikusnak, sőt ostobábnak.

Ha ez Szlovákiában történne, már tudna róla az EU“ (mármint, ha például egy falusi Csemadok-székházból ki akarnák költöztetni a szervezetet – BL megjegyzése) – nyilatkozta Čaplovič, amint hírét vette, hogy a pilsszentkereszti Szlovák Házból át akarják költöztetni egy másik önkormányzati ingatlanba a szlovák szervezeteket…

A problémát az jelenti az idézett kiszólásban, hogy a legkevésbé sem a magyarországi szlovák testvérek“ a címzettjei. De az esetlegesen avatatlanul intézkedő pilisszentkereszti polgármester, és a magyar kormányszervek sem...

Čaplovič kizárólag a hazai, azaz a szlovákiai szlovákoknak, lehetséges választóinak üzent. Mintegy megelőlegezve egy olyan kisebbségekkel szembeni magatartást, amely egy esetleges kormányzati és persze mezei bosszúálláshoz is vezethet a szlovákiai magyarokkal szemben. Ha már Magyarországon bántják a szlovákokat…!

Ezt nevezik, kérem szépen, politikai vendettának! Legalábbis a vérbosszú módszereit idéző magatartásnak...

Szégyellheti magát Dušan Čaplovič!