Klánosdi

Bodnár Gyula | 2008. augusztus 6. - 07:42 | Vélemény
Ördög Nóra férjhez ment. Az ki? Nem tudod? Nem. Hát a Szombat esti láz meg a Csillag születik műsorvezetője. Szombat, csillag – hol? Az RTL Klubon – nem láttad? Nem. Akkor a Náray Tamást és Hajas Lacit sem? Azok kik?

Az egyik divattervező, a másik mesterfodrász. És ők hol mentek? Ugyanott, az RTL Klubon. Mikor? Akkor. És miért kellene nekem tudnom erről? Mert a Náray tervezte a Nóri menyaszonyi ruháját, a Hajas meg a frizuráját. Az anyját! Az nem is érdekel, ki a férj? Az is RTL Klubos? Talált! – Rubin Kristóf kreatív producer. Te honnan ismered még ezt a Kristófot is? A Fókusz és a Reflektor foglalkozott az esküvővel. Mintha már hallottam volna ezt a két nevet. Az RTL Klub bulvármagazinjai, és csak ennek a két műsornak a stábját engedték be. Na látod, ebben biztos voltam.

Ahogyan e képzelt beszélgetés szerzője is. Előre borítékolom, hogy az RTL Klubon kívül minden más tévének stop, ha egyáltalán foglalkoztatott volna az említett frigy. A vak is láthatja, a kereskedelmi csatornáknak megvannak saját sztárjaik, bocsánat, celebjeik, kiválasztottjaik, akiket a házassági levélnél keményebb szerződésekkel láncolnak magukhoz, s egyik show-ból a másikba lökik őket. Anyagilag bevallottan kifizetődő ez a fajta elkötelezettség, a legnézettebb műsorok esetében különösen, ám az egészben lappang valami megalázó, a természetes emberi szabadságot sértő mozzanat. Vagy csupán annyi – nem kevés --, hogy „van az a pénz, amiért eladom magamat”, egy gazdának szolgálva? Lám, Gombos Edina áldott állapotában, gömbölyödő pocakjával még abba is belement – bár aligha az ő ötlete volt --, hogy orvosa a TV2 Aktívjának kamerája előtt ultrahanggal vizsgálja meg születendő gyermekét. Mi több, ő maga volt a riporter is. Értem, nem értem, mindegy.

Arra azonban kíváncsi volnék, hogy amikor Danny Blue, a TV2 kanálhajlítgatós műsorának kiválasztottja nemrégiben apró gyerekeket látogatott meg kórházban, hogyan került oda az Aktív stábja. Ki értesített kit a mentalista jelenéséről? Bár kiválasztott – kiválasztottak -- esetében ez nem lehet kérdés.

Címkék: RTL Klub, TV 2