Gonosz vagy rettenetesen hülye?

Buchlovics Péter | 2008. november 14. - 09:58 | Vélemény
Oriskó Norbert, aki Duray Miklós asszisztense, jobbkeze és udvari bohóca, gonosz, célzatos, és a jelenlegi helyzetben rettenetesen ostoba jegyzetet írt a Felvidék Ma portálján.

Csak azért nem írom, hogy pamfletet, mert a szlovákiai magyar értelmiségiek nyilatkozatát kezdeményező aláírókat szurkáló iromány olyan gyengécskére sikeredett, hogy még nevetni sem tudtam rajta. Oriskó Norbert veszi magának azt a mucsai  pökhendiséget, hogy azokat az embereket támadja és pocskondiázza - egyébként szánalmas és hazug "érvekkel"-, akik ebben a helyzetben a lehető legjobbat akarják: megbékélést a magyarok és szlovákok közt, nyugalmat és korrekt kapcsolatokat minden szinten. Persze, amellett, hogy Oriskó egymaga eldönti, ki az értelmiségi és ki nem, na és persze azt is, ki hova tartozik - lásd aljas kis sugallásait, amelyek megint a liberálisok mint főgonosz  szellemképét idézik -, odáig megy, hogy egyenesen megkérdőjelezi az Értelmiségi Nyilatkozat aláíróinak magyar nemzet iránti lojalitását.

Azaz eszerint például Grendel Lajos nem magyar és senki sem magyar, aki nem Oriskó kényes politikai ízlésének és magas éthoszának felel meg. Oriskó szavakon és kifejezéseken lovagol, noha az aláírók közt olyan nyelvészek is vannak, akik egyet-mást letettek már az asztalra, akadémiai szinten is.  Ellentétben üresfejű, seggnyaló, politikusok hátsó fertályánál kullogó csahoncokkal.

Kijafasz az az Oriskó, valami nemzetigazoló bizottság egy személyben? Tessék megjelenni Oriskó úr előtt, igazolni, hogy Ön értelmiségi, magyar és lojális a magyar nemzethez???? Ha Oriskó, aki dilettáns diáktudósítóból lett önmaga által képzelt tótumfaktum, tehát, ha Őméltósága figyelmesen elolvasta volna az Értelmiségi Nyilatkozat szövegét, akkor be kéne ismernie, hogy ez alá pártállástól és nemzetiségtől függetlenül, bárki tisztességes, becsületes, de főként értelmes ember odaírhatja a nevét.  Most derül ki, hogy kik akarnak valójában békességet a magyar-szlovák viszonyban, és kik nem. Hát persze, az fáj Oriskónak, hogy az aláírók közt olyanok is vannak, akik annó elítélték Duray meggondolatlan pesti hőbörgését. Ami ugyebár szintén rajtunk csapódott le.

De ezt egy Oriskónak, aki nemhogy az orrránál nem lát tovább, de istenített politikusa cipőtalpánál se, hiába is magyaráznánk. Meg azt se, hogy az aláírók nem a magyarság nevében szólaltak meg, hanem önmaguk nevében. Lehet csatlakozni hozzájuk vagy nem, de gúnyolódni rajtuk semmiképpen.