Száz betonykeresztet, ezeret..!!!

Buchlovics Péter | 2008. november 17. - 10:55 | Vélemény
Na persze, megint ott vagyunk, ahol a legsötétebb időkben. Az SNS ráérős honatyái és honleányai ismét belekakálnak az önkormányzatiság elvébe, sőt, a komáromi esettel példálóznak.

Ugyebár arról lenne szó, hogy az önkormányzatok a módosító javaslat szerint nem szólhatnának bele, hogy köztereken olyan szobrok, műalkotások állíttassanak fel, amelyek felállítását nem hagyta jóvá a helyi önkormányzat. Azaz: ha a helyi vezetés nem egyezik bele, akkor most az eszeneszes javaslat szerint állami segédlettel mégiscsak ott és akkor lehetne felállítani a szobrot, ahol a kezdeményező akarja, és magasról tehetne arra, hogy mit szólnak erre a helyiek.

Köszi ezt a buta, provokatív, egyértelműen politikai szándéktól bűzlő, "akkor is megmutassuk, ki itt az úr és ki az erősebb" -féle javaslatot. Az önkormányzatiság elve le van szarva, most gyermeteg nacionalista tobzódás folyik, az is le van szarva, ha netán olyasmit akarunk felállítani, ami bizony jócskán megosztja és szembeállítja a helyi lakosságot, még jobb, ha ez nemzetiségi alapon történik, lényeg, hogy kinek hosszabb a farka, és kié áll éppen, már bocsánat. Sőt, még van bőr a képükön a komáromi Cirill és Metód-szoborral példálózni.

Az ideális Szlovákia esetünkben tehát az SNS szerint úgy nézne ki, hogy Slotáék mindenütt betony kettőskereszteket potyogtathassanak, és akinek ez nem tetszik, az fogja be a száját. Vagy, ha valami, akkor ezek ellenében állítson szintén bazinagy, ronda turulmadarakat. Aztán újra lehet folytatni a primitív társasjátékot a "ki volt itt előbb"-ről, a kurvamagyarokról és butatótokról, gratulálok, szellemi nyomorékok!

Címkék: kettőskereszt, SNS