Addig üssétek a Slotát, amíg meleg…!

Barak László | 2008. november 24. - 08:27 | Vélemény
Slota szerint a Szlovákiában élő nem szlovák nemzetiségű állampolgárok voltaképpen másodrendűek!!!

A szlovák-magyar viszony elhidegülésének okairól számtalan elemzés látott már napvilágot, amelyekből egyértelműen kitűnik, mindkét félnek adott a negatív szerepe ebben az immár közveszélyes szintre juttatott perpatvarban. Nem kell azonban egyáltalán részrehajlónak lenni, hogy megállapíttasson, a szlovák politikusok sokkal inkább bemaszatolódtak a szégyenteljes nemzeti iszapbirkózásban. Hiszen míg magyar térfélen jobbára parlamenten kívüli egyletek, véd- és dacszövetségek pojácái, nemzetileg frusztrált nacionalista magánzók nyomulnak, Szlovákiában a hatalom gyakorlói a legfőbb bujtogatók.

A kétségkívül ugyancsak létező magyar nemzetőri szerepet alakító országházi politikusok és hasonszőrű szlovák kollégáik megnyilatkozásai és tettei között pedig kb. akkora a különbség, mint a fehérlovas hercegről fantáziáló egyszeri szűzlány, meg egy útszéli szajha között. Értsd, Szili Katalin, akit magyar házelnökként a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának kiötlője és nyélbe ütőjeként tarthatunk nyilván, sokkal kevésbé bánthatja a szlovák hungarofóbok kényes ízlését, mint Ján Slota általában a civilizált közízlést. Hiszen Slota számtalan söntésszagú megnyilatkozásával folyamatosan veri ki a biztosítékot a mégoly türelmes és empatikus magyarokban is. Csacskaság lenne persze azt állítani, Szili és elvbarátai a KMKF megalapításával és működtetésével ne azt akarnák szóval és tettel jelezni, a mai napig nem nyugodtak bele, hogy a magyar nemzetnek legalább egyharmada kénytelen-kelletlen leledzik Magyarország jelenlegi határain kívül. Ami persze tény, más kérdés viszont, szükséges-e, egyáltalán hasznos-e a határon túli magyarokra nézvést egy efféle politikai jellegű gesztussal ingerelni Magyarország EU-szövetségeseit? Merthogy, a vak is látja, a szlovákság többsége igenis ingerült, legalábbis értetlenkedik, úgymond, a magyar nemzet határok fölötti egyesítésének hivatalosan kinyilatkozatott ideája miatt.

Sokkal inkább belefér azonban a civilizált politizálás fogalomkörébe a Szili-féle KMKF, mint Ján Slota múlt heti kijelentése, amely szerint a szlovákiai magyar iskoláknak szánt tankönyvekben azért nem lehet először magyarul, majd szlovákul feltüntetni a helységneveket, mert a szlovákiai magyarság, mint olyan, nem államalkotó nemzet Szlovákiában!!!

Ján Slota eme kijelentésével minden eddigi határt átlépett. Sokkal nagyobb inzultust követett ugyanis el a szlovákiai magyarokon, s persze a Szlovákiában állampolgárként élő egyéb kisebbségek tagjain is, mint amikor káromkodva mocskolja politikusaikat, nemzeti történelmük személyiségeit. Mert kiszólása azt jelenti, a Szlovákiában élő nem szlovák nemzetiségű állampolgárok voltaképpen másodrendűek!!! Tehát nem illetik meg őket az alkotmányos emberi jogok. Mármost, ha ilyen kijelentést következmények nélkül tehet egy kormánykoalíciós pártelnök, akkor a kormányról az isten sem mossa le, hogy megfertőzte a fasizmus ideológiája! Amely tény untig elegendő arra, hogy a jelképes rákos daganat azonnal eltávolíttasson onnét.

Nem hallgathat azonban az ellenzék sem, a Magyar Koalíció Pártja politikusait is beleértve. Hiszen épp Slota inkriminált kijelentése lehetne az fenomén, amely nyilvánvalóvá teszi az Európai Parlament politikusai számára is, hogy Szlovákiában valami nagyon-nagyon nincsen rendben. Addig kell tehát ezt a Slotát ütni idehaza, de főként az EU fórumain, amíg meleg…! Ehhez viszont az szükséges, hogy az MKP politikusai képesek legyenek különbséget tenni a lőszerrel fenyegetőző pszichopaták és az effélék alá lovat adó fasisztoid politikai kurzusok között…

Az írás szerkesztett változata Slota átlépte a határt címmel megjelent a hétfői Új Szóban is.