A folytatásos MKP-börleszkről

Barak László | 2008. november 26. - 11:01 | Vélemény
Nem én tehetek róla, ha „mámegin“ a kákán is csomók keresése, meg a saját fészekbe szarás vádjával illetnek majd alacsony homlokú pártkatonák, a Magyar Koalíció Pártja mundérjának „önfelszentelt“ védelmezői, avagy a mindenkori béke jámbor lelkületű barátai, de újra azt kell megállapítanom, ennek a pártnak az ún. csúcsvezetői voltaképpen semmit nem csinálnak az olcsó önfényezésen és a „nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal-„ , a „csináljunk úgy, mintha dolgoznánk“-féle alibista cselekményeken kívül.

Azon túl, hogy ádáz, személyeskedésekkel jócskán terhelt, már-már börleszkfilmek kocsmai jeleneteit idéző pozícióharc folyik az alapszervezetektől kezdve a legfelsőbb pártszervekig bezárólag.

Mi másra gondolhatna a külső szemlélő, ha az tapasztalja, a pártvezetés képes odáig elmenni, hogy kollektív, azaz személytelen nyilatkoztaban tegye helyre második legmagasabb rangú emberét. Ráadásul annak tudtán kívül, a háta mögött. Természetesen arról az MKP elnökhelyettesét, Berényi Józsefet érintő, voltaképpen az ő egyik múltheti kijelentését bíráló és felülíró nyilatkozatról van szó, amely kedden került nyilvánosságra.

A szóban forgó nyilatkozat célja nem más, mint az, hogy közhírré tegye, Berényi kijelentése, amely szerint az MKP Magyar Koalíció Pártja el tudja képzelni a Kárpát-medencei Képviselők Fóruma (KMKF) státusának bizonyos módosítását és kész arra, hogy ebben az irányban hatást gyakoroljon a magyar parlamentre, helytelen. És mint ilyen, nem más, mint, úgymond, félreérthető információ...! Vagyis voltaképpen azt jelenti, Berényi nem tudja, hogy mit beszél, hiszen az MKP szerint (sic!): „az MKP nem kíván semminemű javaslattal élni a KMKF státusát illetően, s nemzetpolitikai kérdésekben fontosnak tartja az együttműködést a Magyar Országgyűlés minden pártjával" …! Tegyük hozzá, az MKP annak ellenére veti el Berényi véleményét, hogy a KMKF jelenlegi státusa, a magyar Országgyűlés hivatalos intézményeként nemzetközi-jogi szempontból, lássuk be, enyhén szólva sem egészen kóser. Amit Berényi, külpolitikai, diplomáciai előéletére való tekintettel nagyságrenddel jobban tud, mint az MKP 12 „darab” alelnöke közül bárki…

Hát erre tessenek most már csomót kötni, a kedves olvasók...!