Kéccég nélkül

Bodnár Gyula | 2008. november 26. - 07:10 | Vélemény
„Kéccégeim vannak” – mondta Judy Nero magyar expornósztár a főzőcskeshow-ban. Halál a tortán.

Nem először, és nemcsak ott. Annyi pösze – s egyéb helyesejtési hibákkal beszélő -- playmate, aktmodell, szépségkirálynő, nyuszilány, pornószínésznő soha nem tűnt fel a magyar képernyőkön, mint mostanában. És mindjárt a szexszimbólumok és médiaistennők „rangjára” emelkedve a kereskedelmi csatornák révén.

Istenem, csak meg ne szólaljanak, imádkozom – hiába. Sőt a legtöbbjükről kiderül, hogy rádiós vagy televíziós műsorvezető is, mint például éppen Judy Nero, illetve Kiszel Tünde. Nesze neked szép magyar beszéd! Amelybe Oláh Ibolya szintén belerondított a minap afrikai unalmában, csak ő trágár szavakat kiabálva, melyek egy idol szájából - aki tehetségénél fogva az imént emlegetett hölgyekhez képest mégiscsak más súlycsoport - meglehetősen furcsán hangzanak, legyen bármilyen öntörvényű jelenség. Érzékenyebb lelkületű néző ilyenkor mondja, „egy világ omlott össze bennem”.

És ha már melegebb tájakra ugrottunk, Liptai Claudia beszédével ugyan nincs baj, szép is volna egy végzett színművésznőtől!, de valahogy nem áll jól neki az afrikai szerep, eléggé groteszk látványt nyújt benne, távolabbról nézve mintha lerobbant westernhős volna. Társa - hogy azért egy férfiember is kerüljön ide -, Kovács Áron sem tudja hozni popdarálós formáját a fejükre ejtett sztárok show-jában. Tehetségükhöz, képességeikhez méltatlan műsorvezetői feladatot kaptak mindketten, mely jószerével abból áll, hogy ötpercenként telefonos szavazásra biztassák a nézőt. Aligha róhatjuk fel nekik, hogy mégis vállalták, hiszen számukra sem kínálkozik mindennap alkalom, hogy afrikai tájakon táborból táborba vándorolva eljussanak egészen a Baktérítő vonaláig, és úgy, hogy egy fillérjükbe sem kerül, sőt! Visszakanyarodva a hölgyekhez, Kovács Áronról jut eszembe, Popdarálójának hátterében négy lány lejt táncot. Csupán egy-egy pillanatra villannak meg, s mégis mennyi szépség, mennyi erotika. Nos, őket szívesen nézem. Hallgatnám is.

Persze, kéccég nélkül.