Jó napot, kedves Bráner...

Buchlovics Péter | 2008. december 27. - 16:41 | Vélemény
Nem, nem kell itt takarózni ügyvédekkel, jogászokkal, anyám kínjával.

Nem, nem kell itt semmire sem tekintettel lenni, legkevésbé az Alkotmánybíróságra, nincsenek elvek meg törvény, meg szégyenérzet, havi hatvanezer, meg az eddig kiépített bratyizások, meg hogy csúszópénzek, meg a szívességek, óh, azok a szívességek, karácsony van, hát nem. Hát nem adom a posztot. Illetve vegyék-vigyék, de nehogy még ne keressek ezen is, ha már mindenképp menni kell...

Azért úgy általában is megnézném, mi a fészkes fenéért kap egy dél-szlovákiai polgármester, még akkor is, ha nem az MKP helyi emberkéje, szóval, hogy miért is kap év végén 150, 80,60,40 ezreket. De azt is, hogy miért kap egyáltalán bármelyikük is? Persze, demagógia, persze, irigylem. Aha. Lófaszt a törvény kellős közepébe. Nagyon nagyot. Mert én adnék a kedves polgármestereknek év végén plusz kétszázezret is, de csakis akkor, ha részletes, mindenki által hozzáférhető indoklás, részletes leírás  lesz az indoklásban. Na és plusz az is ott lesz részletesen, hogy mipicsa konkrét jót csinált - akár lobbival akár nem - az adott településen, ahol ő a kisisten. És hogy ezt a pénzt akkor adják neki oda, ha tényleg mindenki érzi, fizikailag és a hétköznapokban is, hogy mennyit dolgozik értünk a drága. Na ennyit a közjóról és a krisztusi szeretetről. Nem, ehelyett a mostani törvény vígan megengedi, hogy pártalkuk és háttéralkuk és idióta háttérjátszmák alkujaként szülessen meg a határozat arról, hogy lesz-e százezer a zsebben karácsonyra avagy sem. Hogy ki melyik lobbinak az embere, mennyire keresztezte a másik lobbi érdekeit avagy mennyire nem, satöbbi. Hát lóhófaszt. Kedves képviselők főleg.

Az a baj, hogy önkormányzatiságban még lejjebb kurvultunk, mint a kedves kormány. Nem, nem érdekelnek a kifogások. Nem érdekel a magyarázat, hogy államilag mindig azt kell nyalni, aki épp hatalmon van. Nem, nem irigylem azt a pénzt. Csak utálom, ha ilyenkor elvekre hivatkoznak. Ennyit csinált -kérem éves lebontásban, konkrétan, esetekre lebontva,- ennyit kap. Pont, számla, kifizetés. De ne azért, mert embereim vannak, meg egy csomó idióta választóm.

Ha pedig valaki még akkor is a közpénz hitelére játszik, ha már egyáltalán nem polgármester, az olyan, mint amikor a pártalapszervezeti alelnök asztalon, sorozatban kúrogathatja a bulin részt vevők feleségeit. És ha a férjek ehhez nem vágnak jó pofát, akkor ők a nép ellenségei. Nnna, ennyit akartam mondani, kedves olvasók.