Fogd a pénzt és kuss!

Buchlovics Péter | 2009. január 15. - 10:48 | Vélemény

Azt persze régóta tudjuk, hogy mentálisan Magyarország és Szlovákia sem egészséges, csak éppen mindegyik másképp, de amit a sajtó megrendszabályozása kapcsán Budapesten nemrég kiötlöttek, az simán kenterbe veri a legdurvább Fico-féle sajtótörvényt is.

Már ugye ha hinni lehet az RTL KLUB minapi figyelmeztetésének, miszerint a kedves honatyák és honleányok egy olyan törvényjavaslattal rukkoltak elő, hogy szépen alakítanak egy médiabizottságot, aztán ennek a tisztelt bizottságnak minden kereskedelmi tévé szépen és kötelezően befizet sok-sok lovettát, aztán majd ez a tisztelt gittegylet apránként visszaadja ezt a pénzt, ha, és amennyiben olyan háttérműsorok készülnek majd, amelyek nekik tetszenek.

Hagyjuk most, hogy vajon miféle kritériumok alapján tetszene vagy sem, felelne meg vagy sem a magasságos politikusoknak egy-egy adott műsor, ebben az egészben a pofátlanság a felháborító. Magyarán: kiötlök egy senkinek sem hiányzó törvényt, amivel nélkülözhetetlenné teszem magam, aztán szintén hatalmilag, de legalizáltan elszedem a pénzedet, aztán szintén hatalmilag esetleg visszaadom a pénzedet, ha nekem tetsző műsort készítesz, jobb esetben befogod a lepcses szádat, barátom. Pompás.

A cenzúra és a politikai manipuláció tökéletes ötvözete ez. Fico és kultuszminisztere mégiscsak tanulmányútra mehetne hozzátok, testvérek. Nem elég az ORTT? Most még egy médiabizottság is kell? Mire? Hány léhűtőnek és pártbizalminak kellenek a jól fizetett státuszok? Elképesztő, hová jutottunk rendszerváltás óta.

Címkék: cenzúra