Gyorshajtók, veszettek és inkvizítorok

Buchlovics Péter | 2009. február 7. - 17:08 | Vélemény
Volt e héten is minden, mi szem-szájnak ingere, dúl a közéleti sárdobálás, miközben a politikusok erkölcsi adósságon filóznak.

Alighogy életbe lépett az új közúti törvény, a belügyminiszternek sietnie kellett, rohamtempóban autókázott egyet, de a vége az, hogy ezt is a Pravda újságírói szívják meg, biztos, mert nem olvasták Orwell Állatfarmját és az abban található szentenciát egyenlőkről és egyenlőbbekről, különben is, mi a fenének csesztetik szegény Kaliňákot, biztos a Slovan-DAC meccs videóbizonyítékát akarta villámgyorsan beszerezni, nna...

A kormányfő is alaposan letolta az újságírókat és az ellenzéket, mit képzel ez a destruktív országveszejtő banda, hisztizik és pánikot kelt minél rosszabb, annál jobb alapon, amikor a drága kormánynak tele a gatyája, izé, a keze a válsággal, annyi dolga van, hajaj, most példul nekiáll megmenteni a jelzáloghiteleket, és akkor ezek a szemetek feleslegesen csesztetik őt, a Sme például olyan kérdést merészel feltenni, hogy végre mikor veszt a válság miatt preferenciákat az állampárt.... Aljas bunkó banda, az állampártot sértegetik, de hisz ez felségárulás! Arról már nem is beszélve, hogy a kérdést a lap nem így tette fel, de ennyi hazudozás mellett egy ilyen apró csúsztatás csak szépségtapasz ezen a koalíciós sikertörténeten.


A tankönyvekben pedig igenis minden úgy lesz, mint azelőtt volt, jaj, de cuki ez a Smer, nahát rögtön átnedvesedett a... Pont. Csakhogy Mikolaj miniszter elő is rukkolt rögtön a farbával, reszkessen minden tankönyvíró, mert ő bizonyítékokat fog tőlük követelni a nevekre, különben, ha megcsesződünk sem adja ki a könyveket másképp, csak hibrid zagyvaságként. Igaz is, nem kell itt már olvasni se tudni, a legmagasabb képzettséghez is elég lesz, ha fajbunkó národovecek leszünk. Ja, hogy törvény, kit érdekel, hát erősebb egy törvény, mint egy miniszter? Na ugye hogy nem, kicsi faliújságfelelőskéim...


Mečiar és Slota persze rögtön hisztizett egyet a tankönyvszavazáson, Brüsszel, szocik, emkápés hála letudva, jaj, elárulták a nemzetet, ha úgy lesz, hogy Érsekújvár (Nové Zámky), akkor az a legdurvább elmagyarosításra emlékeztet, bezony! Ez az okfejtés, á la Mečiar, engem pedig a legocsmányabb, legkorlátoltabb sovinizmusra és butaságra.


Aztán itt van még ez a szerencsétlen Lipšic-féle elszólás a képviselővásárlásokról, melynek kapcsán Pavol Paška házelnök erkölcstan órát tart ország-világ előtt, s mint valami elfajzott Krisztus, kiűzi a kufárokat a templomból, na ja a fő ellenzéki kufárokat. Megszakad a szívem, zokogok a meghatódottságtól...


Ámde prostitúcióban bezony az MKP-nak sem kell leckéket vennie, lásd például Simon Zsolt felfüggesztését, mármint a tagsági jogaiét - bár lehet egyesek magát Simont függesztenék fel legszívesebben -, hát nincs mit már ezen a kutyakomédián ragozni, még azon sem lepődtem meg, hogy az Országos Etikai Bizottság a mai napig nem vette magának a fáradtságot, hogy legalább az eddigi határozatokat megküldje neki, minek is... Amit szabad Duraynak és Csákynak, azt nem szabad másoknak, kuss legyen! Az új évet is tisztogatással kezdték, mikor is úgy kirúgtak a fizetett állásukból két járási titkárt, hogy a lábuk se érte a földet, a rossz nyelvek szerint azért, mert egy másik poszton nem úgy táncoltak, ahogy az MKP fütyült.

Azaz bosszú. Mely mint tudjuk, hidegen tálalva jó. Csakhát egy párt, amelyen belül kézivezérléssel irányítanak, amelynek nincs hosszú távú programja, meg rövid távú sem, a gazdasági megoldásokról már nem is beszélve, azon a párton már semmi sem segít, kicsinyes bosszúk és dölyfös izmozások meg főképp nem. S ha ez így megy tovább, még emléknek is rossz lesz. Sajnos.