Csáky fütyül a magyarokra!  

Barak László | 2009. augusztus 28. - 13:31 | Vélemény

Csáky dumája, amely szerint Bugár Béla, a Híd elnöke azért nem szólalhat föl, azért nem kívánatos személy a Magyar Koalíció Pártja által olyannyira agyonhangsúlyozottan a szlovákiai magyarság számára meghirdetett nyelvtörvény elleni tiltakozó dunaszerdahelyi nagygyűlésen, mert fennáll a veszély, hogy a résztvevők kifütyülik, nagyon-nagyon rossz duma.

Épp annyira kilóg belőle a lóláb, mint Robert Fico Sólyom Lászlóval szembeni acsarkodásából. Amelyben azzal az átlátszó hazugsággal indokolta a magyar államfő Szlovákiából történő kitiltását, hogy a komáromi Szent István-szobor avatására szlovák szélsőségesek készülnek, ezért az illetékes szervek nem lennének képesek szavatolni a biztonságát.

Nyugodt lelkiismerettel kijelenthető tehát, hogy Robert Fico tizenkilenc, Csáky Pál pedig egy híján húsz. Már ami a bárdolatlanságot, de főként a gátlástalanságot illeti. Szimpla bujtogató mindkettő. Robert Fico Sólyom ellen uszította, toborozta az ilyesmire kapható mélynemzeti szlovák íkúbajnokokat, Csáky pedig Bugár ellen mozgósít, uszít. Egyelőre ugyan „csak“ füttykoncertre, ám ugyanolyan politikai haszonlesés okán, mint amilyen Ficót csábította, amikor belerúgott Sólyomba, vagyis egy idegenbe...!

Fico azonban legalább, ha mégoly képmutató módon is, a szlovák nemzet egészét veszélyeztető fabulával állt elő, amikor Sólyom Lászlót nem kívánatos személlyé nyilváníttatta. Csáky viszont úgy látszik annyira buta politikus, hogy a szlovákiai magyar Bugárt egy olyan rendezvény kapcsán nyilvánítja idegenné”, amely a szlovákiai magyarok egésze ellen irányuló diszkriminatív kormányzati politika elleni össznépi tiltakozás jegyében lett meghirdetve.

Így hát egészen biztosan nehéz lesz letagadni a szlovákiai magyarok túlnyomó része előtt - kivéve a szemellenzős Csáky-híveket, az MKP vérbukó pártkatonáit, civil zsoldosait -, hogy Csáky vonatkozó viselkedése semmi másról nem szól, mint a narcizmusból, szűkkeblűségből következő primitív politikai bosszúról és beteges féltékenységről. Sőt, kizárólag pártérdekről! A szlovákiai magyarok pedig le vannak fütyülve…