Kuka

Ardamica Zorán | 2010. augusztus 24. - 08:23 | Vélemény
Hazaérsz. Házadhoz a főútról balra kell kanyarodni. Igen ám, de nem teheted, mert a szemetesek az üres kukát épp a híd közepére állították.

Már megint. Mint mindig. Jobbra nem parkolhatsz. Egyrészt, mert ott nincs hová. Másrészt, mert az a marha kamion jobbról előz százhússzal. Szembe is jönnek. Kombájn. Túl széles. Attól még a terepjáró balról előz. Nem érti, miért nem mozdulsz, ha kitetted az irányjelzőt. Szembe még mindig jönnek. Kombájnok. Sokan. Végre kinyithatod a kocsiajtót. Kiszállsz a főút közepén. Vészvillogó vészvillog. Kétszer majdnem elütnek. Mindenki hülyének néz, mutogat, káromkodik, csak az egyik részeges szomszéd integet pár házzal odébbról: Jó reggelt, szomszéd! Jó reggelt. Délután öt óra. Miért nem a másik irányból jöttél... Túléled, eljutsz a kukáig. Odébb tolod. Vissza a kocsihoz. Beszállsz, kivársz még pár előzőt, majd beállsz a hídra.

Eldöntöd, most már tényleg szólsz a kukásoknak.

Egy hét múlva épp otthon vagy, amikor megáll a szemetesböhöm. Jó napot, lehet egy kérésem? He? Legközelebb legyenek olyan kedvesek, ne a híd közepére tegyék a kukát, köszönöm! Hatásszünet. Há’ hova? A szélére, ahonnan elveszik, köszönöm. Aha...

Eltelik egy hét. A híd közepén egy kuka. Egy másik épp felugrik a szemetesböhöm hátsó lépcsőjére.

Sebaj,  két utcányira a szomszéd rosszabbul járt. Valaki jól odaverte a kukáját a hídon parkoló kocsijához. Nem minden kuka simán kuka. Némelyik kuka agresszív is.