te is rohadt

Ardamica Zorán | 2011. március 26. - 17:55 | Vélemény
„te rohadek nem birtok megdogleni.te is rohadt cigany vagy.” Szó szerint ezt és így üzente valaki facebookos beszólásában a Paraméteren Rafael Rafajnak, aki szerint az esedékes szlovákiai népszámlálás alkalmával mindenkit egyaránt szlovákként kellene kezelni.

Rafajt elnézve – nézze a franc... – semmi új a nap alatt. A Szlovák Nemzeti Párt egyik porondmesterétől nem is vártunk mást. Megszokta, hogy büntetlenül mondhat ilyeneket, miként hírhedt főnöke. Megszokhattuk, hogy a demokráciához annyi köze van, mint bukott pártfőiskolásnak (gyk: a néhai Marxista Egyetem) a mikroprocesszorok új generációihoz.

Teljesen természetes, hogy az ilyen alakok felhergelik a normális embert. Teljesen természetes, hogy ilyeneket olvasva a képernyő előtt ki-kibuggyan belőlünk egy-egy őszinte, spontán „anyád fasza”! Gyarló az ember, türelme véges. Olyan időkben, amikor a szalonnacionalisták is el-elvetik a sulykot errefelé (állampolgársági törvény, nyelvhasználati törvény, miegymás), s olykor el sem vetik, csak úgy kicsusszan a kezükből... Szóval ilyen időkben kiváltképp ingerlékeny az ember fia.

Csakhogy elnézve az idézett kommentet, sajna, azt kell konstatálni, hogy a sértettek egy része sem jobb Rafajnál. Hiszen csípőből lő vissza, mégpedig ugyanazzal az ocsmány fegyverrel. Rohadt cigányozni mindenki tudhat. Zsidózni is (láss garmadával egyéb hasonló megnyilvánulásokat a cikkek alatt). Mi sem könnyebb... Ha tényleg azt hisszük, bocsánat: ha tényleg azt hiszi valaki, hogy akkor emelkedik felül egy náci barmon, ha übereli annak názicmusát és baromságát, akkor maga is szánalomra szorul. És egy kis nevelésre. És néhány történelemórára. És némi pszichológiai tréningre.

Ahogyan ez a társadalom, ez (és pár másik) ország itt, Európa közepén. Bár gyanítom, kevés lenne. Majd akkor jajveszékelünk, amikor a sokadszorra is hiába figyelmeztetett kisgyerekhez hasonlóan (eredj fiam, attól a tűzhelytől) rátenyerelünk a pirosan izzó főzőlapra...