Mélynemzeti parasztvakítók

Barak László | 2011. május 5. - 19:53 | Vélemény
Közép-Európában sajna korántsem arról szól a pártpolitika, hogy minden párt annyit ér, amennyit használ. Sokkal inkább az sunyi szlogen érvényes, hogy minden párt annyit ér, amennyi hülyeséget el bír hitetni lehetséges választóival.

Ilyen értelemben tulajdonképpen érthető a Ján Slota által vezérelt Szlovák Nemzeti Párt szakadatlan magyarellenes kampánya. Sokkal effektívebb ugyanis holmi magyar invázióval riogatniuk, mint arról győzködni a közembert, hogy közpénzek önérdekű fosztogatásán kívül van közérdekű, Szlovákia civilizált fejlődését szolgáló víziójuk is. Hatékonyságuk bizonyítéka nem más, mint az, hogy annak idején, kormányzati pozícióban elkövetett szabadrablásaik ellenére is képesek voltak, ha hajszálon múlt is, képviselőket juttatni a törvényhozásba.

A sikeres szoftver tehát arra a tényre épül, hogy van ebben az országban még mindig legalább 200-300 ezer primitív tulok. Ezek, holott tőlük is épp úgy lopnak, mint mindenki mástól, általában felpiszkálhatók például egy olyan rémmesével, hogy Dél-Szlovákiát (Felvidék) szlovák vért szomjazó vámpírok lakják. Pedig aligha elképzelhető, hogy akad Szlovákiában olyan szlovák ember, akit legalább egyszer nem cincáltak el tanulmányi kirándulásra a gigantikus bősi víztározóhoz - szlovák nemzeti öntudatra ébresztés céljából. Ahol, korántsem vették vérüket, sőt, legalább, olyan szívesen itatta őket a pénzükért például a Hullámcsárda csaposa, mint odahaza a saját kocsmárosuk.

Ilyen egyszerű tehát a világ, amely ugye, jellemzően a hülyéknek áll.

Ez a tény épp annyira megváltoztathatatlan, mint amennyire jobb helyeken elfogadhatatlan. Ha nem így lenne, nem hinnének annyian például kézrátéttel gyógyító boszorkányokban sem. És ugyan miből élnének az ezoterikusok, akik nem kis pénzekért külön e célból fenntartott tévéműsorokban etetik maszlaggal hülyeségeikre kiéhezett közönségüket?

Slotáék ezért gyűjtenek jelenleg aláírásokat, hogy népszavazás szentesítse a szlovák nyelv kizárólagosságát a hivatali nyelvhasználatban. Holott a köztársaság alkotmánya fehéren feketén deklarálja a kisebbségek nyelvhasználati jogát. Mi több, azt, hogy alapjogok, márpedig a kisebbségi nyelvhasználati jog alapjognak számít, nem képezhetik referendum tárgyát. Olyan ez, mintha olyasmiről kezdeményezne valaki népszavazást, hányszor dughatsz a csajoddal hetente…

Mindennek ellenére, és persze a számos primitív tulok miatt, majdnem biztos, hogy a szóban forgó petíció sikeres lesz. Vagyis képesek lesznek Slotáék a népszavazás államfő általi kiírásának kezdeményezéséhez szükséges minimum 350 ezer támogató aláírást összegyűjteni.
Ilyen esetekben azonban kéznél kellene lennie annak az „alkotmányos féknek”, ez esetben elsősorban a köztársasági elnökről van szó, aki megállítja és hazazavarja a nacionalista fáklyásmenetet…

Csakhogy Szlovákia államfője, aki deklaráltan mindenekelőtt nemzetben gondolkodik, tehát a mélynemzeti politikai zsonglőrök elvakult vezérdrukkere, sőt, egyéb képességek híján, maga is egy mélynemzeti ripacs, aligha lesz hajlandó ilyesmire. Vagyis esetleg abban lehet bízni, hogy a nacionalista bagázs által kierőszakolt és Ivan Gašparovič által meghirdetett „nyelvreferendum” a többség lustasága miatt érvénytelen lesz. Vagy, ha netalántán mégis elegendő résztvevővel jogilag eredményes is lesz, jó esetben majd felülbírálja eredményét az alkotmánybíróság. Ám, ha az sem, akkor megteszi a majdani aktuális parlamenti többség, lévén nem kötelező érvényű diktátum számára semmilyen referendum eredménye.

Addig azonban még sok víz lefolyik a Dunán. Amelynek jellemzően a túlpartjára szokták kívánni Slotáék a szlovákiai magyarokat. Mert jól tudják, pártjuk annyit ér, amennyi hülyeséget el bírnak hitetni lehetséges választóikkal.