Kedves Magyar Nemzeti Kukluxklán!

Barak László | 2011. május 26. - 17:20 | Vélemény
Mielőtt bárkinek eszébe jut a szlovák parlament által szerdán megszavazott kisebbségi nyelvhasználati törvény miatt a rituális öngyilkosság gondolata, avagy, hogy át kellene menni kannibálba, ajánlatos lehetőleg tárgyilagosan belegondolni, kapott-e valaki életében, mondjuk a dunaszerdahelyi vagy éppen a párkányi városházáról hivatalos ügyben magyar nyelven megfogalmazott levelet?! (Kivéve, ha MKP-gyűlésre hívták, amikor még talán volt értelme…)

Elő kell venni a személyi igazolványokat, meg útleveleket is, és jól megnézni, milyen nyelven szerepelnek benne a magyarok keresztnevei, hölgyek esetében plusz a vezetéknevek? Bele lehet gondolni abba is, életszerű-e, hogy szlovákiai magyarként bárki rászól, mondjuk két komáromi tulipáncsőszre, izé, önkormányzati rendészre, hogy ne ugassanak egymással magyarul? És öreg néne meg az őzikéje magyarul vagy szlovákul szokott-e köszönni, ha elmennek befizetni az őzadót a községházára? Egy olyan településen, ahol minimum 20 százalék a magyarok aránya. És ha magyarul köszön öreg néne, megszívatják-e ezért? Meg az is megér egy heveny mustrát, milyen nyelven hirdetik pld. cégtábláikon a helyiérdekű Gazdagjózsik a szatócsboltjaikat, mondjuk Ógyallán, Ipolyságon, no és akár Dunaszerdahelyen…?

Ugye majdnem senkinek nem kell lemenni alfába – kivéve, aki zsigeri béta, vagyis buta(!) –  ahhoz, hogy értse, mi a pálya? Az a pálya, hogy kisebbségi nyelvhasználati törvény ide vagy oda, eddig is törvények szavatolták a szlovákiai magyarok számára számos olyan kisebbségi, ezen belül nyelvhasználati jogot, amelyekről folyamatosan önként mondtak és mondanak le. Úgy, hogy ignorálták, ignorálják azokat. Vagyis eszük ágában sem volt és nincs, hogy éljenek ezekkel a jogi normákkal. Talán, mert fogalmuk sem volt és nincs arról, hogy léteznek azok. Vagy, mert egyszerűen csak jobban érdekli őket, hogy mennyi az annyi… Kit próbál majd föl legközelebb Alekosz, ki dugja meg végre a boldogtalan Seherezádét… De esetleg csak simán gyávák bizonyos nemzettársak? Vállalkozókként pedig sajnálják a lét a magyar nyelvű cégtáblára? És olyan agyhalottakkal mi van, akik abban a tévhitben élnek, hogy stupiditásukat eredményesebben képesek titkolni, ha szlovákul meresztik az ujjaikat a négy égtáj felé rózsaszín kávéscsészéken…? (Képzavar? No és…) Olyan sunnyogókat ismersz, akiknek tökéletesen elegendő magyar mivoltukat úgy megélni, hogy esténként Árpádsávos pizsamában fekszenek a bula mellé, hogy álmodjanak egy sor Ópusztaszerről vagy Semjén Zsoltról, sőt, Viktorról…? Oszt´ másnap reggel: dobrígyeny…!

Kedves Magyar Nemzeti Kukluxklán, egyáltalán nem azt nyomatom ám itten, hogy össze kell szarnia a szlovákiai magyaroknak magukat az örömtől, mert bár tényleg nem annyit, amennyivel kecsegtették őket, de tuti, hogy további jogokat kínál nekik a kisebbségi nyelvtörvény. És nemcsak azért nem kell semminemű hálaadó hepaj, mert sajnos ugyanannyian nem élnek majd ezekkel a jogokkal, mint eddig. Azért nem kell ájuldozni, mert az eredeti szándékhoz képest tényleg szarfaszú, sunyi módosító javaslatokkal barmoltak bele a törvénybe a többségi nemzet politikusai. Ami viszont, bármilyen ösztönös és előre megfontoltan célirányos híreszteléssel, teátrális rinyálással ellentében, csakis és kizárólag azokat a szlovák politikusokat minősíti, akik az eredendő bunkóság, és ami még szánalmasabb, szimpla politikai kurválkodás céljából igyekeztek a kisebbségi szempontból jónak elrontói lenni.

Mindemellett értem ám én azokat a szlovákiai magyar politikusokat, húgyagyú híveiket meg pláne, akik egy volt kollégájukra meg elnökükre, Bugár Béla és új pártjára lapátolnák a szart a szlovák politikusok által tényleg meggyengített jogszabály elfogadása miatt. Ha valakinek nem esett volna le rögtön, persze hogy a Magyar Koalíció Pártja politikusairól van szó. Akik aztán tényleg nem igen tehetnek mást a parlamenten kívülről, mint hogy bekiabálnak az utcáról az ablakon... Meg átkiabálnak a Dunán Budapestre, hogy itten mámegin szlovák kannibálok fenik a fogukat a magyar emberekre!!! A Bugár, a záruló Bugár meg gyűjti nekik a rőzsét a katlan alá…!

Hát nem mulatságos egy helyzet? Vagyis inkább tragikomikus? Merthogy bele kellene gondolni ám abba is, mit és főleg hogyan lett volna képes kisütni és megetetni az MKP jelenlegi elnöke és cserkészcsapata a tót atyafiakkal, ha történetesen ők ülnek ott a poszonyi törvényhozásban a Híd politikusai helyett?

Ja, ha nem megy át a törvénytervezet az eredeti beterjesztés szerint, akkor kilépnek a kormánykoalícióból? Igen? És akkor mi van, fijjug? Akkor kurvára begazolnak a primitív, pardon, Egyszerű Emberek? Meg a szalonsoviniszta szlovák kereszténydemokraták (KDH), a minthademoktrata Dzurindáékkal együtt? És úgy ahogy vannak minden hanyatt vágják magukat a tökös magyarok előtt? Vagy a tökös magyarok nekifutásból megerőszakolják Ficóékat meg a napjában akárhányszor piros-fehér-kék hányadékot abroszokra öklendező Slotát? Vagy nekifutás nélkül, helyből kikiáltják a Felvidéki Magyar Köztársaságot, netán királyságot? Ugyan már…