Ostoba barmok évadja!

Barak László | 2011. június 1. - 16:15 | Vélemény
Ha nem lenne közhely, akár tragikusnak is tarthatnók, hogy nagy az Isten állatkertje. Vagyis tele van ostoba barmokkal a való világ. Ha ignorálod, a bús sunyiba küldöd vagy éppen kiröhögöd őket, akár együtt is lehet élni egy ilyen megúszhatatlan teherrel.

Persze, ahhoz, hogy távolságtartó tárgyilagossággal legyél képes a világot szemlélni, legalább egy kicsinytt intelligensnek kell lenned. És minimum annyit tudni kellene, hogy a Föld gömbölyű. Ha ennyit valaki valamikor valahonnét megkapott, egészen biztosan nem vonul minden másnap pincébe, mert egy házaló vagy mit tudom én kicsoda közli vele, hogy napokon belül világvége lesz.

Első nekifutásra kb. ilyen következtetésre jutottam, amikor arról olvastam ma reggel, hogy az érsekújvári magyar nyuggereket (pardon, kisnyugdíjasok) egy kopasz banditának látszó fószer azzal ijesztgeti, ki lesznek telepítve, ha a népszámlálási íveken magyar nemzetiségűnek vallják magukat. Aminek egyébként tényleg csak annyi lenne a hírértéke - mármint magának a rémhírnek és terjesztőjének, főként, ha válaszként az utóbbi a bús sunyiba van küldve -, hogy lám, a gömbölyű Földet bizony ostoba barmok is lakják. Akik, s ez a tény valóban fokozhatja a helyzetet, kellőképpen agresszívek is lehetnek.

Csakhogy a barom, vagy barmok által megszólított konkrét nyuggereknek nem ez jött le. Ők állítólag komolyan megijedtek és néhányan közülük nehogymábajlegyen nemzetiségileg illegalitásba vonultak, vagyis megtagadták magyar mivoltukat…!

Mármost, az itt a kérdés, kicsoda sárosabb ebben a tragikomikus történetben? A nyuggereket célirányosan, netán szórakozásból riogató ostoba barom, a sztorit konkrét érintettek mellőzésével világgá kürtölő média, avagy azok a szerencsétlen mámik, akiket adott estben arról is meg lehet győzni, hogy sajtból van a Hold!?

Az utóbbiaknak pusztán megnyugtatásként a következőket javallanám szeretettel: Tessék minden nap, mégpedig az illetékes doki által előírt időpontban bevenni valamennyi gyógyszert! Idegen házalóknak tilos ajtót vagy kaput nyitni! Ha pedig netán azok csak úgy bekiabálnak az ablakon, tessék rájuk uszítani a kutyát! Ha nincsen kutya, leönteni őket egy ibrik mosogatólével, ha az sincs kéznél, kihívni rájuk a zsarukat. Ha pedig a célszemélyek által ismert baromról van szó, elküldeni őt oda, ahonnét a világra jött… Minimum! Nem árt viszont az sem, sőt, ha gyakrabban tetszenek értekezni a gyerekekkel, esetleg unokákkal. Már, ha azok intelligenciahányadosa nem 70 alatti…!

Ami pedig a lényeg: Az Európai Unióban, ezen belül Szlovákiában az égvilágon senkinek nem eshet, nem esik bántódása, ha az aktuális népszámlálások alkalmával és általában is(!) vállalja nemzeti identitását, esetünkben magyar nemzetiségét!

Aki ennek az ellenkezőjét állítja, szimplán egy 70-es IQ-val tengődő ostoba barom, és előbb-utóbb diliházba lesz telepítve! Avagy egy túlbuzgó nacionalista faszfej...!