Apánk helyett apánk lesz majd Fico, avagy hogyan válik sok kis fingból nagy buborék?

Barak László | 2012. január 3. - 19:39 | Vélemény
Robert Fico belecsapott a lecsóba, ami azt jelenti, a márciusi előrehozott választásokon aratott győzelmét követően nagyságrenddel olcsóbb lesz, mint a Radičová-kormány alatt. A Fico-rezsim bevezetésétől kezdve, ugyanis nem a nagymamák rakják majd el a lecsót hanem a lecsó teszi el a nagymamákat.

Ficóék első lépésben megreformálnák a nagy- és a kiskereskedelmet. A hatósági árképzés azonnali bevezetésével szabnának gátat az imperialista multi üzletláncok által gyakorolt gátlástalan kizsákmányolásnak. Többek között 6 százalékos kedvezményes adót és a jelenleg állami kezelésben levő földterületeket ajándékoznának a családi vállalkozásoknak. Olyanoknak, amelyek a lehető legmeggyőzőbben mutatnának hajlandóságot a hazai majomkenyérfa-, banán-, narancs-, füge-, lócitrom-ültetvények stb. telepítésére. És a fölösleges rezsiköltségek kiiktatása céljából a családi ültetvényeken önerőből megtermelt olcsó portéka utcai árusítására.

Természetesen az energiaárakat is leszállítaná a kommunista kormányzat, miután a rothadó kapitalizmust jelképező ENEL áramszolgáltatót melegebb vidékre ebrudalná a Magas-Tátra csúcsai alól. A kormány egyúttal opciót szerezne a csernobili atomerőmű rehabilitációjára, hogy a dél-szlovákiai Mohiban vegetáló félkész komplexummal összekapcsolja azt a hazai áramgyártás fellendítése okán.

A gázárak is nulla perc alatt jelképes összeget jelentenének a családi kasszák számára, mivel egy eddig sikerrel titkolt szlovák világszabadalom nyújtotta technológiával azonnal beindulhatna a tehénszar-gőz, sőt, az emberi fing cseppfolyósítása, hogy így váljék könnyedén gázönellátóvá a Szlovák Köztársaság.

Robert Fico vonatkozó bejelentésében nem tért ki arra, a felsorolt szociális célú, vagyis emberközpontú reformok bevezetésének egyik legfontosabb előfeltétele, hogy Szlovákia a lehető legrövidebb időn belül megszabaduljon a bankok meg a karvalytőke által felbérelt Európai Uniótól. Amelynek farizeus pénzbehajtói alattomban a kiszolgáltatott szegények kizsebelésére vannak szakosítva.

Aggodalomra azonban nincsen semmi ok, avagy nem kell beszarni, mert van szar elég! Plusz, ami késik, nem múlik. Abban a pillanatban, amint majd Szlovákiában is lezajlik annak rendje-módja szerint a márciusi a fülkeforradalom, a kétharmados Fico-kormány mindenféle árvalányhajas, finomkodó orbáni petting nélkül úgy otthagyja majd az EU-t, mint eb a szarát, illetve Szent Pál az oláhokat. A köztudottan galamblelkű szlovák nép ugyanis összehasonlíthatatlanul szelídebb lelkületű, mint a kivagyi és izgága magyar.

Elvégre a szlovákok hátán akár fát is lehet vágni. Nemde…?