Ég a zászló, ég...

Ardamica Zorán | 2012. január 15. - 10:54 | Vélemény

Novák Előd, a Jobbik alelnöke és Murányi Levente 2012. január 14-én nyilvánosan elégette az Európai Unió zászlóját. A BRFK garázdaság elkövetésének „megalapozott gyanúja” miatt tesz feljelentést.
Több tragédia is rejtőzik e történések mögött.

1. Magyarországon egyre inkább kezd elharapódzni az a nézet, mely szerint az Unión kívül a helye. Pedig a jelenlegi történelmi, biztonságpolitikai és gazdasági helyzet tanulságai szerint éppenhogy csakis az EU képes, ha képes (de képes!) biztosítani az ország jelenét és jövőjét.

2. A magyar nép (sok harmada) politikai „kultúrája” odáig süllyedt, hogy egy Jobbik a második legnagyobb párttá nőtte ki magát a preferencia százalékok szerint.

3. A magyar nép (sok harmada) politikai „kultúrája” odáig süllyedt, hogy egy Jobbik a második legnagyobb pártként bármikor és bárhol (még mindig!) szélsőséges és militáns bandákat sorakoztathat fel – a rendezvényen ugyanis elmondásuk szerint jelen volt az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület.

4. A magyar nép politikai „kultúrája” odáig süllyedt, hogy egy Jobbik a második legnagyobb pártként – tőlük nem vártunk ugyan jobbik megoldást – sok-sok szövetséges európai nemzetet sért meg a közös uniós zászló elégetésével. Ebből számos diplomáciai, egyben politikai, s főleg gazdasági konfliktus adódhat (éppenséggel a legrosszabbkor, de általában is gyalázat ez), hiszen egy parlamenti párt alelnöke élte ki bunkó módon piromániás hajlamait, nem pedig egy irreleváns senki. (Illetve hát irreleváns senki, de parlamenti párt alelnökeként ennek ellenére fenn ül az uborkafán.)

5. A rendőrségnek garázdaságon kívül nem jut eszébe semmi. Dokumentált eset (lásd a képeket) egyenlő alapos gyanú. Vajon mi lesz a bizonyíték, ha a képek és tanúk csak egy alapos gyanúhoz elégségesek? (Tudom, formailag majd a bizonyítási folyamatban, de azért röhej...) Ilyen jók a törvények és alkalmazhatóságuk Magyarországon.

Jusson eszünkbe például Dopemannek a nemzeti jelkép gyalázása miatti feljelentése. Hát egy zászló köztéri elégetéséhez egy kis rappelés jócskán nem fogható. Igen lehessen véleményt nyilvánítani. De ha mondjuk én véleménynyilvánítás gyanánt nem egy zászlót, csak pölö egy szemeteskukát gyújtanék meg nem az EB képviselete előtt, hanem teszem azt, a nyóckerben, és ott táncikáznék körötte, mint kerge sámán fizetésnap előtt, kapnám a karperecet azonnal. Garázdaság, közveszély okozása, vagyon elleni bűncselekmény (mert a szemét vagyon), miegymás...

Fenti tragédiákból további tragédiák következnek még, de ezek felsorolásához már nincs kedvem. Tékápé már semmihez nincs kedvem ilyenkor. Mer’ minek...

De azért még eszembe jut egy katasztrófa-forgatókönyv. Mivel eddig a Fidesz majdnem teljes következetességgel valósította meg a Jobbik politikájának fő elemeit, félő, hogy Orbánék ugyancsak a kilépésre játszanak. Orosz rulettet, államcsődöt... Ennek rengeteg jele látható. Naponta. Messziről...

Teljesen abszurd módon – tekintetem épp a Szörényi – Bródy-lemezre esett a polcon – Vajk és Koppány sztorija jut az eszembe. Ez ugyebár egy elég magyar és elég jellemző történet a „jobbik” (ez nem az a Jobbik) út kiválasztásáról. Nem tudható, mi lett volna, ha... De az elmúlt ezer esztendő tragédiái ellenére a magyarok túlélésének, nemzet- és országépítésének ezer esztendeje volt. Ha így haladunk, a következő évezredre jósolni se merek.

Ja, és tisztelt jobbikos EU-képviselők! Csak úgy mellékesen: Azonnal tessék lemondani!!! Már mégse kóser az éppen „első számú közellenség” képviselőinek lenni akármennyi pénzért!!!