Palikatúra

Buchlovics Péter | 2012. április 1. - 16:39 | Vélemény

Legújabb kijelentései kapcsán akár azt is feltételezhetjük Schmitt Pálról, hogy megőrült.

Magyarország "álamfője" a jelek szerint nem beszámítható.

Kapcsolata a valósággal megszűnt. Egy beteges, zárt, velejéig eltorzult álvalóságban él, a teljes tagadás állapotából fejest ugrott a saját hazugságspiráljának örvényébe. Önmagának bizonygat, önmagát vigasztalja, önmagának fogadkozik, miközben az örvény már rég elnyelte őt. Azt hajtogatja, hogy tud a vízen járni - valahonnan a Mariana- árok mélyéről mondogatja mindezt.

Az a kijelentése, mely szerint a Semmelweis Egyetem szenátusa most tulajdonképpen kijavította a hibát, amelyet annak idején a Testnevelési Egyetem az ő doktorija kapcsán vétett, csak egyvalamit bizonyít: az elnöknek pszichiáterre, de legalább pszichológusra van szüksége.

Részemről azt sem bánnám, ha Orbán Viktor vállán zokogna, miközben a miniszterelnök megsimogatná a fejét, csillapítva gügyögne neki, papírzsepivel megtörölné Pál orrát, és fogva kreatúrája remegő kezét, szépen csendben kivezetné őt a Sándor-palotából.

De mivel ez nem fog megtörténni, csak annyit kérek, hogy Orbán Viktor legalább egy orvost küldjön sürgősen az elnökhöz.

Ha pedig ez sem célravezető megoldás, akkor rendezzenek be az államfőnek egy tágas szobát, az ajtón legyen kiírva: Dr. Schmitt Pál. A szobában legyen egy nagy teljesítményű fénymásoló, továbbá minden olyan könyv álljon rendelkezésre,melyekből Pál dolgozni akar. Állandó jelleggel legyenek továbbá opponensek, bírálók és bizottságok - ha kell, váltott műszakban-, és minden jól sikerült fénymásolat után adjanak puszit az elnök homlokára, - Remek, remek, doktor vagy Pali! -felkiáltással. Heti rendszerességgel javaslom továbbá nagydoktori avatóünnepségek megrendezését is. Háromnaponta pedig Obersovszky Péter is jelenjen meg a szobában, hogy csontig benyalhasson a beteg nyugalma érdekében.

Ja, az ajtón legyen kiírva ez is: NE ZAVARJANAK, PALIKA JÁTSZÓSZOBÁJA, CSENDET KÉRÜNK!

Aprócska kérésem a végére, ez a szoba lehetőleg ne a Sándor-palotában legyen. Köszönöm.