Potenciális tömeggyilkosok és idióták évadja

Barak László | 2012. április 20. - 16:23 | Vélemény

Senki nem születik tömeggyilkosnak, idiótának viszont valamilyen génhiba, születési rendellenesség, vagyis diagnózis következményeként igen. Mégis előfordulnak sajnos normális, egészséges emberekből elfajzott tömeggyilkosok. És olyan idióták is, akik egészségügyileg normális embernek születnek.

Mindkét típusból, vagyis az egészséges emberből is lehet sajnos idővel tömeggyilkos és a normális embernek születettekből is válhatnak idióták.

Nem kell idült alkoholisták között mozognunk ahhoz, hogy ezekről az evidenciákról megbizonyosodjunk. Elég, ha az ember például a neten pásztáz. Főként olyan portálokon, blogokon, ahol nem moderálnak, „takarítanak”, rendszeresen az illetékesek… De még ahol ezt megteszik is, pld. a Paraméteren, szinte elkerülhetetlen, hogy helyenként ne ütközzön az ember potenciális tömeggyilkosok, húgyagyú idióták megnyilvánulásaiba. Mert ugye, közhely, hogy igen-igen nagy az isten állatkertje.

Vagy együtt él ezzel a normális ember és képes disztingválni, védekezni az ostobaság, a gonoszság ellen, avagy a hatása alá kerül és maga is ostobává, gonosszá, ha úgy tetszik, idiótává, tömeggyilkossá válhat. Szerencsére az előbbiből, vagyis az ostobaság és a gonoszság ellen sikeresen védekezőkből van több a világon. Ellenkező esetben nyilván már nem is létezne az emberiség, mint olyan…

A polgárháborúra, cigányledarálásra, a zellenség faszának lecsavarására (sic!), intézményesített antiszemitizmusra vágyó gyöngyöspatai polgármester és kenyeres pajtásai esete miatt elsősorban ezért nem kell apokalipszist vizionálniuk a normális embereknek. Védekezniük viszont mindenképpen szükséges a potenciális tömeggyilkosok és az idiótává lett individuumok ellen. Különösen a gyöngyöspatai véd- és dacszövetség ellen, hiszen nem holmi koszos csehók idült szónokai, a világhálót vakhitből táplálkozó küldetéstudat miatt, áltudományos stb. alapon csökött következetességgel teleszaró hibbant trollok ők, hanem bizony közszereplők.

Egy polgármester, egy parlamenti párt kampányfőnöke – központi-e vagy vicinális, teljesen egyre megy – és néhány mélynemzeti gerilla, vagyis potenciális tömeggyilkos tolja ezerrel a nemzet-, sőt világmegváltó igét, abban a „beszélgetésben”, amelynek pártállástól, világnézettől függetlenül valamennyi normális halandóban veszélyérzetet kell ébresztenie. Az illetékes hatóságnak pedig rövid úton „el kell intéznie” a delikvenseket. Persze korántsem a potenciális tömeggyilkosok és az idióták receptje - értsd: ledarálás, faszlecsavarás – hanem a törvény betűje szerint.

Magyarán, húzzon el a közéletből, mintha ott sem lett volna, aki közülük azonosíthatóan ott bitorol pozíciót – polgármesterit, kampányfőnökit. A többi idióta meg oda, arra a társadalmi perifériára, ahol elviselik hónaljszagukat…

Ellenkező esetben, bármilyen igazságtalanságnak tűnik is, a cseppben a tenger elve alapján az egész magyar nemzetre rásülhet a diagnózisuk, a bűnük…

Címkék: Juhász Oszkár, Jobbik