A Jobbik már a spájzban, patkányok a befőtt mögött!

Ardamica Zorán | 2013. március 10. - 19:17 | Vélemény

Szávay István akár igazi, akár kitalált, de mindenesetre inkább valódi és főként medializált jelentése kapcsán jó lenne, ha megszólítottnak érezné magát néhány szervezet.

Ilyen a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata, amely az anyag szerint elvileg az ELTE BTK-beli Jobbik stratégia mintájára formálódik. Elsősorban gyalázat, ha ez így van, másodsorban az a gyalázat, hogy egy akadémiai – azaz a törvény értelmében független – szervezet politikai arculatot ölt. Namármost, ha ez nem igaz, akkor azért, ha pedig igaz, akkor azért illene a komáromi HÖK-nek kiadnia rohamtempóban egy cáfoló nyilatkozatot. Akkor is, ha az éppen hazugság volna, hiszen a Jobbiktól úgysem várunk igazmondást, max az ilyen kiszivárgott anyagoktól...

Az ügy másik érintettje a VIA NOVA ICS, konkrétan annak elnöksége (mármint a tisztújítás óta tapasztalt jobbikos fordulat értelmében... stb.) A nevek láttán én még reménykedem, hogy a hír kacsa, és Szávay csak magát mint felvidéki összekötőt óhajtotta fényezni, de a Jobbik nem alszik...

Harmadrészt pedig, ha közvetetten is, de belekeveredett ebbe a szépen (nem szépen) alakuló afférba a „kiöregedett” és lesajnált MKP. Ez valóban sajnálatos, úgy látszik, nem volt elég a szélsőségekkel a választások környékén szimpatizálónak mutatkozó, de azért nem kifejezetten ennek-annak behódoló, sőt önjáró és önjáróságára meglehetősen büszke Csákyt félreállítani. Persze, ha Berényi nem kokettált volna egyes komáromi tüntetéseken az oláhozó, rácozó, tótozó helyi kemény (kemény?) maggal, s elzavarta volna őket a színpad közeléből (na ná, hogy nem tehette, ha egyszer ők voltak a szervezők...), akkor most majd nem kellene magyarázkodnia pártja ifjúsági szervezete miatt. Mert így most majd kellene.

De nagyon. És azonnal. Hacsak nem akar újabb PR-cikkeket íratni Ficoval és bandájával, bizonyítandó a helyi magyarságnak, s leginkább szlovákságnak, hogy márpedig ő sem kevésbé Jobbik-barát, mint egyesek. Bárhogy lesz, nagyon remélem, hogy az MKP-re sem most, sem a későbbiekben semmiféle személyzeti háttérpolitika által nem teszi rá a kezét a Jobbik, mert bár igény lenne rá bizonyos választói körökben, de az az MKP erkölcsi halálához és gyakorlati megsemmisüléséhez vezetne.