A debilek vízen járnak

Buchlovics Péter | 2013. június 10. - 06:30 | Vélemény

Azt is nehezen viselem, ha Nyitráról kell infókat kérnem, holott a nyitrai szóvivő főnökével a helyszínen találkozom, de attól kiborulok, ha az édesanyuka az áradó Dunától 10 centiméternyire ugráltatja  gyerekét, mert momentán ez a trendi. A zsidózó faszparasztról már nem is beszélve.

Az árvíz sok idiótában aktivizálja a fontosságingert, csak éppen nekünk, helyszíni tudósítóknak megy az agyunkra a sok hirtelen fontoskodó, rémhírterjesztő barom, akik most, a legnagyobb bajban villogtatják megérdemelten elfeledett és lesajnált énjüket, rémhíreket terjesztenek, okosabbak mindenkinél, tökvakarva és bebaszarintva osztják senkitől sem kért tanácsaikat. Ja, és valami hetedik érzéktől vezérelve telefonon, lihegő, életekért aggódó állampolgárként bejelentkezve osztják az észt a tudósítóknak is, sőt, a Lidl-ben is rémhíreket terjesztenek arról, hogy baszki, a párkányi Garam-gát is átszakadt, mindenki meneküljön.

Ilyenkor a helyi fontostónikból is előtör Orbán Viktor vagy Robert Fico vagy Kaliňák, meeeer végre valami történik, basszameg, és ők végre jólértesültek! Ennek következtében rémhíreket terjesztenek, nem létező átszakadt gátakkal rémisztgetik a párkányiakat, sőt, ők nem nemcsak, hogy az átszakadt Garam-gátat látták, hanem a Tatra-teherautókat is, melyek viszik a homokot….

Undorodom a hisztéria kreatív terjesztőitől, a mindentjobbantudóktól, akik ilyenkor kioktatják a sajtót, de gyakorlati segítségük a pletykaszintű infók mellett annyi, hogy egész nap nézik a gátat, elslattyognak a legközelebbi sörig, oszt jót röhögnek, mert sikerült szart kavarni.

A katasztrófaturisták ugyanaz a kategória, de más tészta, ők ugyanis – a leghülyébbje-, felháborodik azon, ha a mobilgátból nem vihet el egy csavart, neadjisten egy egész panelt szuvenírként-, meeer, mééérr, most érdekes a Duna, mi az, hogy neki ebből ne legyen tárgyi emléke???

Két pofon és három valagbarúgás, minimum. A legszebb, amikor a rendőrségi záróvonalon belül az anyuka a négyéves gyerekét ugráltatja, alig 10 centire az áradó Dunától…. Mert hát ez kaland, baszki! Sőt, akad, aki a kisgyerekét a mobilgát tetejére állítja: nézd kisfiam!

De a legeslegszebb az, amikor a helyi rendőrség, tűzoltóság, folyamhajózás nem mond semmit, annak ellenére, hogy nagyfőnökeikkel a gáton találkozom, - akik persze szintén nem mondanak semmit-, és amikor kerületi szinten hívom a szóvivőt, ő szegény, bár korrekt és szorgalmas és készséges-, épp azoktól szerzi az infót, amit nekem leadhat, akikkel a helyszínen is találkoztam, de szolgálati szabályzatra hivatkoztak.

Rosszabb, mint a szocializmus.

Aki pedig bármikor is zsidózik, de mit ad Isten, ilyenkor szakadt el nála a humorméter, az megérdemli, hogy gátba cementezzék. Többször is.

Címkék: árvíz 2013